Noile restricții din București. Ce se întâmplă de luni, după ce Capitala a intrat în scenariul roșu

Capitala a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, începând de luni, 8 martie, vor intra în vigoare noile restricții.

Care sunt noile restricții, începând de luni, 8 martie

Autoritățile din București au stabilit noi restricții pentru cetățeni, începând cu 8 martie. Conform deciziilor luate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Uergență, restaurantele, pub-urile și barurile se închid în interior, rămânând deschise doar terasele.

Printre restricții se numără interzicerea activității restaurantelor și barurilor la interior, fiind deschise doar cele care dispun de o terasă în aer liber. De asemenea, se închid cinematografele, sălile de jocuri de noroc și sunt interzise spectacolele, concertele sau fertivale. Nici evenimentele culturale nu mai sunt permise în secenariul roșu.

Lista de restricții care vor fi impuse în București începând de luni, 8 martie:

  • Restaurantele, pub-urile și barurile nu vor mai avea activitate în interior, rămânând deschise doar terasele.
  • Sălile de jocuri de noroc vor fi închise, în afara punctelor de vânzare ale Loteriei Române
  • Este interzisă activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte, inclusiv a celor de tipul drive-in
  • Interzicerea activității restaurantelor și cafenelor în interiorul pensiunilor, hotelurilor și a altor tipul de cazare.
  • Este interzisă organizarea și desfășurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;

Elevii de clasele terminale vor putea veni la școală, respectând normele de siguranță împotriva răspândirii COVID-19, se mai arată în Hotărârea CMBSU.

Bucureștiul a trecut de rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Nici în țară lucrurile nu stau mai bine. Județul Timiș are o incidență de 5, 48 de cazuri la mia de locuitori.

Bucureștiu abia ieșise din scenariul roșu în luna ianuarie, după câteva luni de restricții.

Ce se întâmplă cu elevii din București, în scenariul roșu

Pentru elevii din anii terminali, cursurile se vor desfășura cu prezență fizică la școală doar pentru jumătate din numărul total de elevi. Va fi permisă organizarea în școli cu prezență fizică a cursurilor de recuperare pentru toate clasele. În plus, potrivit documentului, elevii din ani terminali, clasele a VIII-A, XII-a, a XIII-a din învățământul profesional și postliceal se va face cu prezență fizică.

Noul ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății precizează că scenariul de funcționare al instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/universitar se va actualizat săptămânal, în funcție de evoluția epidemiolgică.

Până la data de 6 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 824.995 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Conform ultimelor teste efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.064 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS COV2. În ultima raportare, între 5 și 6 martie au fost înregistrate 69 de decese din cauza COVID-19, dintre care 33 bărbați și 36 femei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI