Noile reguli anunţate de RAR, după introducerea certificatului verde. Cum se face accesul în aceste sedii începând de luni

Noile reguli anunţate de RAR, după introducerea certificatului verde. Cum se face accesul în aceste sedii începând de luni
Noile reguli pentru accesul în sediile RAR

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit noi restricții, în contextul epidemiologic actual. Acestea urmează să intre în vigoare de luni, 25 octombrie 2021, și vizează, printre altele, obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în mai multe instituții. Registrul Auto Român (RAR) a anunțat, în acest caz, noile reguli pentru intrarea în sediile sale.

Care sunt noile reguli pentru accesul în sediile RAR, după introducerea certificatului verde obligatoriu

Numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 din ultimele săptămâni, precum și sutele de decese care au marcat acest val patru al pandemiei, au atras noi restricții. Autoritățile au emis, în urma unei consultări recente, mai multe măsuri restrictive, printre care și impunerea certificatului verde Covid pentru accesul în mai multe instituții.

În acest context, Registrul Auto Român (RAR) a stabilit noile reguli pentru accesul în sediile instituției, după introducerea certificatului verde. Conform noilor prevederi legale, cei care au nevoie să rezolve anumite situații în cadrul uneia dintre unitățile RAR trebuie să prezinte certificatul verde. Acesta va atesta vaccinarea, testarea RT-PCR sau antigen, ori trecerea prin boală în ultimele 180 de zile.

Stimați clienți, prin urmare, vă aducem la cunoștință că accesul în sediile și reprezentanțele RAR din întreaga țară va fi permis, timp de 30 de zile, DOAR în baza certificatului verde care atestă fie vaccinarea, fie testarea de tip RT-PCR sau antigen cu rezultat negativ, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile.

Ne prezentăm scuzele pentru inconveniente și vă stăm la dispoziție atât telefonic cât și on-line pentru orice problemă care privește activitatea cu clienții a Registrului Auto Român, a transmis Registrul Auto Român (RAR).

Ce restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie, în România

Începând de luni, 25 octombrie, autoritățile au instituit noi măsuri restrictive pentru a limita răspândirea coronavirusului. Printre acestea se regăsește obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile, indiferent dacă sunt închise sau deschise.

De asemenea, certificatul verde va fi și el obligatoriu în toate instituțiile publice și în cele private. Iată ce alte măsuri se aplică începând de săptămâna viitoare.

  • se interzic evenimentele private (nunți, botezuri, conferințe, workshop-uri)
  • limitarea programului magazinelor între 5 și 21
  • începând cu ora 22, pe teritoriul țării este interzisă circulația, cu excepția persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, precum și cetățenii care prezintă adeverință de la muncă.
  • accesul în toate zonele neesențiale se face doar cu certificatul verde pentru vaccinați sau trecuți prin boală
  • copiii sub 12 ani nu pot intra în spațiile respective decât însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală
  • magazinele din incinta mall-urilor necesită și ele certificatul verde
  • Ministerul Educației poate da ordin pentru vacanța de 14 zile, inclusiv în cazul afterschool-urilor
  • livrarea la domiciliu rămâne valabilă și pe durata nopții
  • în clădirile publice oficiale e obligatoriu certificat verde (vaccinat, testat, trecut prin boală) pentru toți cei care vin în clădire. La clădiri private cu peste 50 de persoane, se va prezenta la fel certificatul verde pentru vaccinați, trecuți prin boală sau vaccinați.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI