Noi restricții ridicate pentru români. Raed Arafat, despre nunți, botezuri și evenimente

Noi restricții ridicate pentru români. Raed Arafat, despre nunți, botezuri și evenimente
Raed Arafat cere românilor să se vaccineze

Așa cum anunța încă din luna mai, guvernul a decis ridicarea altor restricții impuse în ultimele luni. Secretarul de Stat Raed Arafat a fost cel care a făcut acest anunț. Tot el a mai spus că pentru a evita un noul val de infecții, vaccinarea este singura soluție viabilă.

Raed Arafat cere românilor să se vaccineze

După mai multe săptămâni de declin constant, cazurile de COVID-19 și spitalizările se mențin într-un trend descendent. România a înregistrat astăzi,1.081.120 cazuri coronavirus. Numărul deceselor se ridică astăzi la 34.168 de persoane.

Specialiștii avertizează riscul unui al patrulea val de pandemie, iar oficialitățile cer imperativ populației să se vaccineze. Secretarul de Stat Raed Arafat a făcut, din nou, apel la românii care nu s-au vacinat, motivând că acesta este sigurul mod în care putem evita o nouă situație de acest gen.

„Noi suntem încă în situație controlată și foarte bună în acest moment. Prin mobilitatea și ieșirea din țară și mersul în alte țări unde Delta e prezentă, e posibil să fie în următoarea perioadă o creștere pe linia variantei Delta.

Nimeni nu poate spune că putem evita cu totul valul 4. România nu este într-o bulă de sticlă, e mobilitate, mai ales în perioada de concedii”, a declarat Raed Arafat.

Noi restricții ridicate în România

Conform calendarului anunțt în luna mai de Florin Cîțu, în aceste zile sunt anunțate noi relaxări ale restricțiilor impuse până acum. Deși a fost prelungită starea de alertă cu alte 30 de zile, românii vor avea liber la terase, nu vor mai fi restricționați de un anume număr.

La fel va fi și în cazul persoanelor care vor însoții copii la locurile de joacă, aceștia nemai fiind obligați să facă dovada vaccinării. Raed Arafat a anunțat astăzi și care sunt noile modificări aduse odată cu prelungirea stării de alertă, după cum urmează:

  • Pentru cei care au trecut prin boală, a fost crescută limita de 90 de zile la 180 de zile de la infectarea cu COVID-19, pentru a fi în concordanță cu cerificatul verde european. În acest inferval, oamenii care au fost infectați cu COVID-19 sunt scutiți de carantină la intrarea în țară și pot participa la evenimente, la fel cu cei vaccinați sau care au un test COVID negativ.
  • La activitățile culturale în aer liber se permite participarea a până la 1.000 de persoane care stau pe scaun .
  • La nunți, botezuri și alte evenimente private, suprafața pe persoană a fost redusă de la 4 metri pătrați la 2 metri pătrați.
  • La locurile de joacă pentru copii, nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinați împotriva COVID-19.
  • La exterior, la restaurante, se elimină regula de 6 persoane la masă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI