Încă de la declanșarea Pandemiei am fost obligați să purtăm măști de protecție, și nu este confortabil. Cu toate astea, autoritățile sunt optimiste în ceea ce privește momentul când vom putea renunța la aceste măști de protecție. Premierul Florin Cîțu a dat un pronostic optimist în ceea ce privește această situație.
Purtatul acestor măști de protecție a devenit o stiuație de fapt, încă de la declanșarea Pandemiei. Mulți au suportat cu greu această obligativitate, dar în situația dată nu aveau ce face. Deși incidența ratei de infectare este mare, autoritățile sunt optimiste în privința campaniei de vaccinare și, implicit, de momentul în care vom renunța la măști. Premierul Florin Cîțu a dat un pronostic optimist în ceea ce privesc măștile de protecție, declarând:
”2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% din populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România. În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinaţi cu prima doză.
Sunt veştile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecţie. Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii”, a afirmat Florin Cîţu, sâmbătă.
Deși sunt mulți care nu respectă normele impuse, premierul este totuși optimist și speră ca rata de vaccinare să crească în perioada următoare. Purtatul celebrelor măști de protecție este una din regulile de bază, mai spune Florin Cîțu, dacă vrem să revenim, cât de cât, la normal.
Șeful Guvernului i-a îndemnat pe români să repsecte regulile și să țină cont de recomadările specialiștilor pentru a evita infectarea și pentru a rămâne sănătoși. Accentul, ca de fiecare dată, s-a pus pe purtatul de măști de protecție, distanțarea fizică și spălatul mâinilor.
”Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creşterea numărului de infectări şi să îmbunătăţim situaţia din spitale. Depinde doar de noi să revenim la normalitate!”, a mai spus premierul.
Ultimele date oficiale, conform celor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în acest moment în România sunt peste 1.800.000 de români vaccinați cu toate cele trei vaccinuri, Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Asta înseamnă un procent de 10% din totalul cetățenilor din România.
De cealaltă parte, raportul Grupului de Comunicare Strategică arată că în România sunt 932.179 de cazuri de persoane infectate, 22.997 de persoane diagnosticate care au decedat, și 834.162 de pacienți care au fost declarați vindecați. La nivelul capitalei, astăzi, pe 27 martie, incidența ratei de infectare a ajuns la 6,88 la mia de locuitori.