Sectorul din București în care te alegi cu amendă dacă parchezi aiurea

Sectorul din București în care te alegi cu amendă dacă parchezi aiurea

De la sfârșitul lunii ianuarie, Primăria Sectorului 4 va bloca roţile tuturor autoturismelor care parchează neregulamentar pe locurile de parcare de reşedinţă sau în parcajele publice amenajate în Sectorul 4. Cât vor trebui să plătească șoferii pentru deblocarea roților.

Dacă vei parca neregulamentar și îți vor fi blocate roțile, la prima abatere nu va fi nevoie să plătești nimic. Însă, la al doilea incident de acest fel, şoferii contravenienţi vor fi sancţionaţi cu 50 de lei, la al treilea cu 150 de lei, iar de la al patrulea incident tariful de deblocare va fi de 250 de lei.

În cazul în care șoferul va parca pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, tariful de deblocare va fi încă de la prima abatere de 200 de lei, plus posibilitatea de ridicare a mașinii. De asemenea, în regulament mai este precizat și că pentru șoferii care parchează pe locurile mașinilor electrice va exista un tarif și mai mare de deblocare a roților.

„Măsura este una de prevenţie, în sensul că nu ne dorim să fim hingherii şoferilor. Prima dată, când se blochează roata, deblocarea este gratuită şi i se oferă conducătorului auto informaţii cu privire la noul regulament de parcări publice şi prevederile în domeniul parcărilor de reşedinţă, apoi tarifele vor fi progresive”, a declarat Ioan Gâf-Deac, City Manager în cadrul Primăriei Sectorului 4.

Consiliul Local al Sectorului 4 va introduce de la anul și tarife pentru ocuparea locurilor de parcare publice, pe termen scurt, sau în sistem de abonament, conform noului regulament aprobat pe data de 27 decembrie.

„În acest an, prin serviciul call center al Primăriei Sectorului 4, apelabil la 021.9441, cele mai multe sesizări primite de la cetăţeni au vizat ocuparea abuzivă a parcărilor de reşedinţă. O dată cu noile reglementări, o mare parte din aceste probleme se vor rezolva. Cât de curând va deveni operaţională şi activitatea de blocare a roţilor”, a declarat Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4.

În anumite parcaje va exista şi posibilitatea emiterii de abonamente pentru riverani. Cuantumul acestora va fi de 20 de lei pe lună, pentru persoanele fizice şi de 40 de lei pe lună, pentru persoanele juridice. Pe lângă acestea însă, vor fi, pentru zonele comerciale şi locuri în spic disponibile pentru plata pe oră, prin aplicaţie, prin SMS, sau chiar prin parcometre.

„În funcţie de parcaje – pentru că sunt trei tipuri de parcări: cu barieră, pe stradă şi park & ride – tarifele diferă, dar în principiu, intervalul tarifar, în Sectorul 4 va fi de două ore şi va costa un leu, indiferent de locaţia parcării, mai puţin în park & ride. Deocamdată avem o astfel de parcare, la sol, în zona IMGB şi acolo avem un interval tarifar, de la ora 7.00 dimineaţa, la ora 19.00, la un cost de trei lei. Ulterior acestei ore, adică după ora 19.00, costul este de trei lei pe oră”, a explicat Ioan Gâf-Deac, City Manager în cadrul Primăriei Sectorului 4.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI