Mircea Sandu, fostul șef al FRF, în 2019 trecea printr-un moment geu din viața sa. Acesta era acuzat de DNA, alături de soție, Elisabeta Sandu, de complicitate și luate de mită. Dosarul intentat de DNA avea legătură cu momentul 2009. Se presupune că fostul șef al FRF ar fi primit 200.000 de euro la acel moment. În dosar se spune că aceștia bani ar fi fost pentru a facilita unor avocați contracte de consiliere juridică pentru Federație.
Mircea Sandu, sau Nașul, cum i se mai spunea, a fost Președintele FRF timp de 24 de ani, din 1990 și până în 2014. În toată această perioadă au mai existat suspiciuni la adresa lui Mircea Sandu cu privire la acte de corupție.
Unul dintre ele s-a produs în 2013, în timpul mandatului la FRF. Atunci Mircea Sandu era acuzat de abuz în serviciu, sustragere de sub sechestru și folosirea influenței sau autorității pentru obținerea de foloase necuvenite. Procesul a durat până în 2016 când i s-a dat o sentință de trei ani cu suspendare, alături de Dumitru Dragomir. Decizia de atunci a instanței nu era una definitivă.
După acest moment, în 2019, la trei ani de la acest proces, DNA deschide un nou dosar de corupție pe numele fostului președinte FRF. Mircea Sandu și soția sa, Elisabeta Sandu, sunt acuzați de luare de mită și complicitate la luare de mită.
Conform procurorilor DNA, Mircea Sandu ar fi primit în 2009 suma de 200.000 de euro de la avocații Ioana și Andrei Valentin Sfîrîială. Banii ar fi fost dați de cei doi pentru a li se facilita două contracte de consultanță juridică cu FRF. În urma acestora, spune DNA, cei doi avocați au câștigat aproximativ 2.5 milioane de euro.
Astăzi aflăm de la colegii de la Playsport.ro că fostul președinte FRF, Mircea Sandu a fost chemat în instanță. Fostul președinte FRF se află la Curtea de Apel București, pentru un nou termen în dosarul din 2019, amintit anterior. Anul trecut, în octombrie, Mircea Sandu reușea o primă victorie la Tribunalul București.
Atunci magistrații dădeau o sentință de achitare, dar nu era una definitivă. Astfel că procurorii DNA au decis să facă recurs la Curtea de Apel București. Rămâne de urmărit desfășurarea acestui caz și care va fi, în cele din urmă, decizia dată de Curtea de Apel București.
După plecarea de la șefia FRF s-a retras definitiv din lumea fotbalului. Din păcate retragerea s-a datorat și problemelor grave de sănătate. În afară de problemele existente, anul trecut, fusese diagnosticat cu un cancer la colon. A suferit o intervenție chirurgicală în Franța. Din păcate au apărut și alte complicații, după ce i s-ar fi descoperit o tumoare la plămâni.