07 aug. 2024 | 10:24

Ce șanse are Sabrina Voinea să obțină medalia de bronz, după scandalul de la Jocurile Olimpice. Există un precedent

News
Ce șanse are Sabrina Voinea să obțină medalia de bronz, după scandalul de la Jocurile Olimpice. Există un precedent
Ce sanse are Sabrina Voinea sa obtina medalia de bronz, dupa scandalul de la Jocurile Olimpice

Sabrina Voinea, tânăra gimnastă româncă, se află într-o situație controversată după ce a fost depunctată la proba de sol la Jocurile Olimpice de la Paris. Greșeala pentru care a fost penalizată a fost o presupusă călcare cu călcâiul în afara covorului, ceea ce i-a redus nota și a eliminat-o de pe podium.

Contestația și scandalul de la Paris

Mama și antrenoarea sportivei noastre, Camelia Voinea, a depus o contestație, argumentând că zecimea de puncte pierdută era nedreaptă și că fiica sa merita locul pe podium.

În plus, Nadia Comăneci a intervenit pentru a cere reanalizarea exercițiului Sabrinei Voinea și pentru a solicita clarificări de la Federația Internațională de Gimnastică.

Precedentul Fanny Smith și șansele Sabrinei Voinea

Există un precedent semnificativ care ar putea influența rezultatul situației Sabrinei Voinea. La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing în 2022, elvețiana Fanny Smith a câștigat medalia de bronz la ski cross la 14 luni după competiție.

Inițial, Fanny Smith terminase pe locul patru după ce a fost penalizată pentru un contact considerat necorespunzător. Totuși, după o revizuire amănunțită a videoclipurilor și a dovezilor, Comisia de Apel pentru Snowboard, Freestyle și Freeski a anulat verdictul inițial și a decis să acorde medalia de bronz ambelor sportive implicate în dispută, inclusiv lui Smith.

Decizia a fost confirmată ulterior de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) și acceptată de Comitetul Internațional Olimpic (CIO). Această situație ar putea servi drept precedent pentru cazul Sabrinei Voinea, oferind speranțe că și în cazul său se poate obține o revizuire favorabilă a rezultatului competiției.

Citește și Detalii mai puțin știute despre gimnastele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu. Cine sunt cele două, de fapt!

Posibilitatea unei revizuiri și implicațiile

În prezent, Sabrina Voinea și echipa sa de susținători sunt în așteptarea unei decizii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Dacă această instituție va accepta să revizuiască cazul, există șanse ca Voinea să obțină medalia de bronz, similar cu situația lui Fanny Smith.

Deși fiecare caz este unic, precedentul din 2022 ar putea influența pozitiv rezultatul. De asemenea, implicarea unor personalități marcante din lumea sportului, precum Nadia Comăneci, care a demonstrat public că există neclarități în evaluarea exercițiului, adaugă o dimensiune suplimentară cazului.

Citește și Nadia Comăneci a analizat mai bine imaginile cu Sabrina Voinea de la JO 2024. La ce concluzie a ajuns!

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ultima oră despre vizele de SUA. Românii nu primesc vești bune
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro