Noi abuzuri sexuale în Biserica Catolică: nouă preoți, cercetați de pedofilie

Noi abuzuri sexuale în Biserica Catolică: nouă preoți, cercetați de pedofilie

Dacă ne uităm la cazurile noi de abuz sexual din partea preoților catolici și a modului în care Biserica Catolică a tratat subiectul până în prezent, este puțin probabil ca scandalul să se termine vreodată.

Un nou caz de abuzuri sexuale din partea preoților catolici se află în vizorul autorităților. Nu mai puțin de nouă clerici sunt cercetați la această oră în Prato, regiunea italiană Toscana, pentru pedofilie. Ca întregul set de circumstanțe să fie mai terifiant decât de obicei, cei nouă sunt suspectați de abuzuri sexuale în grup.

Preoții făceau parte din comunitatea ”Discepoli dell`Annunciazione”, abolită de Vatican în luna decembrie a anului trecut. Dioceza a informat desfiinţarea comunităţii de credincioşi „Discepoli dell’Annunciazione”, dorită de Sfântul Scaun. Această măsură a fost luată de Congregaţia pentru Viaţa Religioasă de la Vatican înainte de începerea procedurii canonice şi a anchetelor Procuraturii din Prato.

Presupusele victime ale abuzurilor sunt doi fraţi, minori la momentul faptelor, încredinţaţi de către părinţi comunităţii. Declaraţiile acestora, după mulţi ani de la comiterea abuzurilor, au dus la declanșarea investigațiilor. În acest context, au ajuns în vizorul autorităților nouă oficiali catolici, cinci preoți, un călugăr și alte trei fețe bisericești.

pedofilie biserica catolica 2

Printre aceștia, se numără și Don Giglio Gillioli în vârstă de 73 de ani, fondatorul comunității religioase și cer care fusese mutat la Prato în urmă cu mai bine de un deceniu.

Declarațiile oficiale din partea Bisericii Catolice pe marginea acestui caz nu sunt foarte multe, dar Episcopul din Prato și-a exprimat speranța încrederea în eficiența și profesionalismul magistraților. „Ipotezele de infracţiune sunt foarte grave şi îndurerează întreaga comunitate diocezană prateză”, a subliniat Giovanni Nerbini într-un comunicat transmis de Curia Episcopală.

Ca referință, episcopul cu pricina este același care a atras atenția asupra întregul set de evenimente din Prato în fața autorităților, în luna decembrie a anului trecut. Gestul a fost făcut la scurt timp după ce s-au înregistrat mai multe plângeri pe acest subiect la Dioceză.

„Nu îmi ascund durerea şi îngrijorarea şi aş vrea să sper că acuzaţiile aduse nu sunt adevărate, dar vreau să spun clar că interesul primar al Bisericii din Prato este căutarea adevărului. De aceea, sper ca Magistratura, în interesul tuturor, să poată încheia cât mai repede investigaţiile”, a afirmat monsenior Nerbini.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI