Biserica catolică, în umbra unui nou caz de pedofilie: un preot, 80 de victime

Vor mai trece mulți ani până când biserica romano-catolică de la Vatican va ieși din umbra cazurilor de pedofilie în masă, dacă acest lucru se va întâmpla vreodată.

Un nou caz de pedofilie judecat în Franța atrage atenția asupra practicilor Vaticanului de mascare a acestei situații macabre pe parcursul ultimei jumătăți de secol, dacă nu mai mult. De această dată, numele unui fost preot catolic este asociat cu abuzarea sexuală a peste 80 de copii în perioada 1971 – 1991.

Bernard Preynat are la ora actuală 74 de ani și a fost demis din poziția de preot în urmă cu puțin timp, datorită faptului Biserica l-a găsit deja vinovat de acest fapte. Dacă autoritățile franceze vor avea aceeași părere, ar trebui să ajungă după gratii pentru un maxim de zece ani, conform celor de la BBC.

pedofilie biserica catolica 2

În teorie, cazul este unui destul de clar, având în vedere că fostul preot a recunoscut în timpul procesului că ”a mângâiat” minori în moduri ”necorespunzătoare”. În acest mod nepotriviat, preotul și-a făcut obiceiul a abuza sexual ”patru sau cinci copii pe săptămână”, a declarat Bernard Preynat la curtea din Lyon. La acea vreme, toți copiii abuzați de Preynat aveau între șapte și 15 ani. Fostul preot a declarat că a înțeles ulterior faptul că acțiunile sale au fost greșite. ”Revelația” s-a produs abia după ce victimele sale „au început să îl acuze”.

Mai grave decât gesturile preotului sunt însă practicile din Biserica catolică legate de mascarea acestor activități. Un cardinal francez a fost deja condamnat, în urmă cu aproximativ un an, pentru că a cunoscut cazul de foarte mult timp, dar a refuzat să-l raporteze poliției sau procurorilor.

În același context, alte câteva nume bisericești sunt acuzate că nu l-au pârât pe pedofilul în serie. Greșelile foarte grave pe marginea acestui subiect ajung până în vârful Vaticanului. Cardinalul Luis Ladaria are, de asemenea, șanse să ajungă după gratii pentru mușamalizarea cazului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI