Ninge de Crăciun? Ce avertizari meteo avem pentru vremea din luna decembrie

Autor: Dana Cazacu - 22:37, 10 dec. 2019
Avertizări meteo pentru luna decembrie - zăpadă de Crăciun?

Va ninge de Crăciun? Iată avertizările meteo pentru vreme în luna decembrie. Cu mai multe detalii despre ce vom vedea pe geam în ziua în care ne vom aduna familiile la masă a venit directorul Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), Florinela Georgescu. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis cum va fi vremea din luna decembrie. Dacă până acum am avut temperaturi de vară și valori peste normalul acestei perioade, meteorologii anunță că vor începe să cadă ploi însemnate cantitativ în mai multe regiuni ale țării.

Avertizări meteo pentru luna decembrie – zăpadă de Crăciun?

Temperaturi peste normal în noiembrie. Meteorologii spun că vremea îşi va urma cursul firesc, temperaturile revenind, treptat, la normalul perioadei. Temperaturile nu vor scădea, însă, dramatic, în perioada următoare.

„Noiembrie este posibil să se încheie cu temperaturi uşor peste normal şi chiar primele zile ale lunii decembrie să arate aşa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca şi în anii trecuţi, din ianuarie încolo”, a declarat, la Realitatea Plus, în emisiunea „Săptămâna de vreme”, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.

România între două mase de aer

„Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influenţa Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitaţii şi temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar şi posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de SE a Europei.

Peisaj de toamnă târzie - iarnă.
Vremea de Crăciun – anunță meteorologii zăpadă?

Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis că e undeva pe medie. Aşa arată o iarnă normală în România”, a explicat Florinela Georgescu. Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, temperaturile vor atinge normalul perioadei.

Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, temperaturile vor atinge normalul perioadei

Dacă în luna decembrie ne-am fi așteptat să ningă, iată că situația este cu totul alta. Meteorologii anunță că toamna blândă își va face simțită prezența și în prima săptămână din luna decembrie. Așadar, în perioada 2 – 9 decembrie sunt așteptate valori termice ușor mai ridicate decât cele spercifice acestei perioade din an. Vremea frumoasă se va menține în toate regiunile țării. Cât despre precipitații acestea nu vor fi însemnate cantitativ, ci mai exact, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

„Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem şi temperaturi negative, în luna decembrie este posibil să apară şi temperaturi sub -10 grade, apar şi primele episoare de ger, şi categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne aşteptăm ca precipitaţiile să fie şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a mai spus directorul Meteorologie Operaţională ANM, Florinela Georgescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI