Nicușor Dan, prima reacție după ce a fost acuzat de spălare de bani. Cum se scuză

Nicușor Dan, prima reacție după ce a fost acuzat de spălare de bani. Cum se scuză
Primarul General dă primele declarații după anunțarea anchetei

Actualul Primar General al Capitalei, Nicușor Dan, este cercetat penal, anunță DNA în această dimineață. Dosarul în care acesta este anchetat are legătură cu acuzații de spălare de bani. Alte capete de acuzare, în același dosar, sunt de înșelăciune, exercitarea fără drept a avocaturii și fals în declarații.

Nicușor Dan chemat la DNA

În această dimineață DNA au înaintat un dosar în care Nicușor Dan este principalul acuzat. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație a decis să dea curs dosarului în care sunt aduse dovezi grave de corupție.

Conform surselor judiciare, Nicușor Dan va trebui să răspundă acuzațiilor de spălare de bani, înșelăciune, exercitarea fără drept a avocaturii și fals în declarații. Ancheta a fost desfășurată de procurorii DNA în perioada în care acesta a ocupat funcția de deputat în cadrul Parlamentului României. Suspiciuni au existat, mai spuns procurorii DNA, și asupra declarației de avere depusă de Nicușor Dan, la momentul mandatului de deputat.

„Dosarul, împreună cu un exemplar al ordonanței emisă în cauză urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea continuării cercetărilor si sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în declarații, exercitarea fără drept a unor profesii sau activități, spălare de bani și înșelăciune.”, se arată în documentul oficial DNA.

Primarul General dă primele declarații după anunțarea anchetei

Știrea acestei zile este dosarul de corupție în care Nicușor Dan va fi dat în judecată. Imediat după anunțul făcut de procurorii DNA, Nicușor Dan a ieșit în spațiul public, dând primele declarații pe marginea acestui nou scandal.

”Toate acestea sunt acuzații, sunt acuzații care sunt de competența DNA și DNA a zis că nu se susțin, sunt acuzații care sunt de competența altor Parchete și DNA-ul a spus că nu se pronunță, trimite la alte Parchete să se pronunțe. În esență, toate sunt niște aberații!

Cu EcoSud este o chestiune încă nerezolvată încă din mandatul trecut când consiliul general trecut trebuia să ia o decizie, să stabilească un preț care să se aplice acestui furnizor de servicii de salubritate.

O să încercăm să fundamentăm un nou preț care să fie echitabil și pentru operator și pentru noi, în așa fel încât să intrăm în legalitate. Lucrul ăsta trebuia făcut de un an și jumătate”, a declarat Nicușor Dan pentru Antena 3.

În cazul în care edilul este găsit vinovat de către magistrați, riscă ani buni de închisoare. Conform declarațiilor lui Gheorghe Piperea, pe numele lui Nicușor Dan sunt destul de multe dovezi pentru a determina autoritățile în drept fie să-l demită, fie să-l determine să-și dea demisia din funcția de Primar General.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI