Nicușor Dan, cea mai bună veste după doi ani de pandemie. Ce surpriză le-a pregătit bucureștenilor în această primăvară

Nicușor Dan, cea mai bună veste după doi ani de pandemie. Ce surpriză le-a pregătit bucureștenilor în această primăvară
Nicușor Dan, edilul Capitalei

După mai bine de doi ani de restricții din cauza pandemiei de Covid-19, românii vor avea parte din nou de o viață cu multe opțiuni de petrecere a timpului, fără a avea o oră impusă de intrat în casă și fără a fi obligați să poarte mască sau să prezinte certificatul verde în orice locație pe care doresc să o viziteze. Mai mult, primarul Capitalei anunță o mulțime de surprize cu care îi va întâmpina pe bucureșteni în această primăvară.

Atmosfera urbană revine pe străzile Bucureștiului

Nicușor Dan surprinde pe toată lumea cu anunțul său după ce acesta sa arătat în numeroase situații reticent în a cheltui banii Primăriei București pe activități menite să îi destină de cetățeni. Edilul vine, însă, cu o veste care îi va entuziasma pe bucureștenii plictisiți de o perioadă atât de lungă de izolare socială.

Astfel, acesta a anunțat că după Paște, bulevardele din București vor fi transformate în weekenduri în zone pietonale, astfel că, bucureștenii se vor putea plimba liniștiți, fără a mai avea stresul mașinilor care circulă în număr mare, dar nici a poluării.

„În weekendurile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală”, a transmis primarul Capitalei.

Ce va fi diferit față de anii anteriori

După o perioadă fără concerte, activități în aer liber și adunări în grupuri, în această primăvară, milioane de cetățeni prezenți în București vor putea participa la activitățile și concertele care se vor desfășura atât pe bulevardele mari ale Capitalei, cât și pe anumite străzi ale fiecărui sector în parte.

De asemenea, Nicușor Dan face apel la creativitatea și implicarea cetățenilor în ceea ce privește propunerea unor idei inedite care ar putea prinde viață în cadrul proiectului „Străzi deschise”.

„Noutatea din 2022 e aceea că extindem proiectul din centru spre cartiere. Nu va mai fi vorba doar de Calea Victoriei și de străzile adiacente, ci vom transforma în zone pietonale artere de circulație din fiecare sector.

Lucrăm de aproape două luni și în aceste zile vom finaliza, harta străzilor care vor intra în proiect.
Vom avea de asemenea competiții sportive, spectacole de stradă, expoziții, ateliere pentru copii și diverse surprize pentru toate vârstele. Aștept sugestiile voastre pentru a face împreună un proiect cât mai atractiv”, a mai precizat Nicușor Dan, pe Facebook.