Nicuşor Dan, anunţul pe care îl aşteptau toţi bucureştenii. Ce se va întâmpla la iarnă în Capitală

Nicuşor Dan, anunţul pe care îl aşteptau toţi bucureştenii. Ce se va întâmpla la iarnă în Capitală
București, capitală europeană, fără căldură și apă caldă

Anul trecut bucureștenii au avut parte de o iarnă grea. Nu neapărat din cauza zăpezii, ci mai degrabă din cauza lipsei de căldură și apă caldă. Dar ieri, Primarul General Nicușor Dan i-a asigurat pe locuitorii Capitalei că în această iarnă nu vor mai avea această problemă. Într-un dialog cu presa, de pe șantierul din Doamna Ghica, Nicușor Dan a dat asigurări că se vor remedia problemele.

București, capitală europeană, fără căldură și apă caldă

Anul 2020 a fost un an greu din mai toate punctele de vedere. Pandemie, restricții, blocaje economice, dar și alegeri locale și parlamentare. După preluarea mandatului, Primarul General Nicușor Dan promitea marea cu sarea locuitorilor din București. Numai că promisiunile sale electorale cu ceea ce era de fapt real în teren nu prea s-au sincronizat.

Deși nu a fost o iarnă grea, cu temperaturi foarte scăzute, bucureștenii au avut o mare surpriză. Aproape pe tot parcursul iernii nu prea au avut parte de apă caldă, uneori chiar deloc. Nici căldură în calorifere. Întrebat Primarul General Nicușor Dan de situație, noul edil a dat vina pe vechea administrație, dar și pe faptul că sistemul centralizat este unul învechit.

Deși, în campania electorală Nicușor Dan promitea că vom avea căldură, realitatea i-a cam dat planurile peste cap, plus cei 3.000 de km de conducte de termoficare. În 2018, același Nicușor Dan anunța că, odată ajuns primar, va demara reperațiile acestui uriaș sistem învechit. Dar că va începe cu 2% din cei 3.000 de kilometri. Realitatea este că nici măcar acei 2% nu s-au realizat de la preluarea mandatului de către acesta.

Primarul General Nicușor Dan ne promite o iarnă călduroasă

Aflat ieri într-o vizită de lucur pe șantierul din Doamna Ghica, Primarul General Nicușor Dan a vorbit despre ce se va întâmpla în această iarnă, din punct de vedere termic în București. Cu optimis, acesta declara ieri că Bucureștenii nu or să rămână fără căldură și apă caldă în iarnă. Tot ieri domnia sa spunea că a reușit să rezolve o stiuație financiară importantă, tocmai pentru a nu priva locuitorii Bucureștiului de apa caldă la robinete și căldura din calorifere.

„Într-adevăr, am preluat o situație financiară foarte complicată. Această stiauțe, în aceste opt luni de mandat, am redresat-o destul de mult. Deci, nu există acest risc.”, declara ieri Primarul General al Capitalei.

Rămâne să vedem cum s-a rezolvat respectiva situație financiară și dacă la iarnă bucureștenii vor avea, într-adevăr, căldură și apă caldă la robinete.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI