Nicușor Dan a ajuns azi la DNA. Ce vor procurorii anti-corupție de la el, de fapt

Nicușor Dan a ajuns azi la DNA. Ce vor procurorii anti-corupție de la el, de fapt
Nicușor Dan a ajuns la DNA. Detalii

Nicușor Dan s-a aflat azi, 15 aprilie, în fața Direcției Naționale Anticorupție unde a fost audiat cu o plângere penală pe care a depus-o în anul 2019. Ce vor procurorii de la primarul Capitalei? Iată mai multe detalii din cazul aferent!

Nicușor Dan, la DNA

Nicușor Dan a fost la DNA în cursul zilei de joi. Prfimarul Capitalei a fost audiat în urma unei plângeri făcute în anul 2019 în care reclama ilegalitatea în Planul Urbanistic Zonal Sector 3.

Acesta spunea atunci că îi consideră vinovați pe fostul primar Gabriela Firea și pe Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect-șef al Capitalei. Primarul a explicat în cadrul unui mesaj de pe Facebook faptul că ilegalitățile semnalate se referă la zeci de hectare de teren cărora li s-a schimbat destinație din spațiu verde, în spațiu construibil.

Plângerea penală depusă în 2019 a fost instrumentul pe care l-a avut la îndemâna în acea perioadă în care se bucura doar de titulatura de deputat și vicepreședinte al Asociației Salvați Bucureștiul.

„Ca primar al Municipiului Bucureşti, am un instrument mai puternic, pe care l-am şi folosit, respectiv propunerea de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru un an de zile, lucru pe care CGMB l-a votat. E foarte important ca bucureştenii să aibă un mediu curat şi e foarte important ca orice decizie privind dezvoltarea oraşului să se ia în mod legal, nu pe bază de interese ascunse”, a detaliat edilul.

La finele mesajului de pe rețelele de socializare edilul a mai subliniat că este foarte important ca bucureștenii să aibă un mediu curat și ca orice decizie luată în privința dezvoltării orașului să fie în conformitate cu legea, ci nu pe baza unor interese ascunse.

„Această plângere penală a fost instrumentul pe care l-am avut atunci, în 2019”

  • „Am arătat în acea plângere că PUZ Sector 3 a fost adoptat cu încălcarea mai multor prevederi legale, dar şi faptul că acest PUZ încalcă dreptul bucureştenilor la un mediu sănătos. Erau zeci de hectare de teren cărora, în mod nelegal, li se schimba destinaţia din spaţiu verde în spaţiu construibil, ceea ce însemna pentru proprietari un folos necuvenit estimat la aproape 300 de milioane de euro. Lucrurile sunt acum analizate de DNA şi sper ca această speţă să avanseze cât mai rapid. Această plângere penală a fost instrumentul pe care l-am avut atunci, în 2019, când eram deputat şi vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul”
    Nicușor Dan, primar general al Capitalei

Întâlnirea cu procurorii a fost programată la orele 14:30, deci discuțiile se poartă chiar în aceste momente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI