‘Niculina Stoican a furat’. Ce s-a întâmplat în procesul cu Olguța Berbec

‘Niculina Stoican a furat’. Ce s-a întâmplat în procesul cu Olguța Berbec
Noi detalii despre procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec

Cele două artiste de muzică populară au ajuns să își caute dreptatea în instanță, o situație rușinoasă, mai ales pentru Niculina Stoican, care este acuzată de furt de către colega sa de breaslă. Ce s-a întâmplat în procesul cu Olguța Berbec: „Nu am dorit această situație, nici nu mă face fericită, dimpotrivă”.

Niculina Stoican a fost dată în judecată

Niculina Stoican și Olguța Berbec, două interprete îndrăgite de muzică populară, au ajuns să își caute dreptatea în instanță, din pricina unei melodii. Olguța Berbec a fost cea care a deschis procesul după ce, în anul 2021, Stoican a lansat o piesă a cărei linie melodică i-ar aparține „100% încă din 2016”.

„Războiul” a început cu o notificare trimisă de Stoican pe YouTube, platforma online cerând apoi stabilirea originii piesei în instanță.

„Este adevărat. Sunt într-o situație ciudată cu Niculina Stoican. Avem un proces pe rol, pe care eu l-am intentat, doarece în 2021 ea a lansat un cântec așa-zis nou, dar a cărui linie melodică îmi aparține 100%, încă din 2016.

Nu m-ar fi deranjat dacă îl cerea sau, cel puțin, specifica proveniența, ba mai mult, mi-a făcut o notificare YouTube în care dorea ștergerea cântecului meu din mediul online, pe motiv că dânsa este autoarea. Practic, de aici a fost obligatoriu procesul, pentru că YouTube-ul a cerut stabilirea originii piesei în instanță”, a explicat Olguța Berbec, într-un interviu acordat VIVA!.

„Nu am dorit această situație, nici nu mă face fericită, dimpotrivă”

Olguța Berbec a mărturisit că situația în care s-a ajuns nu este pe placul său, procesul trecând prin mai multe amânări, cu toate că ea nu are nevoie de nicio clarificare. Mai mult, aceasta susține că Niculina Stoican a recunoscut, în momentul în care a fost întrebată de judecător, că piesele sunt identice, „cu alte cuvinte, a recunoscut că a furat”.

„Nu am dorit această situație, nici nu mă face fericită, dimpotrivă. Procesul se judecă, se amână și durează deja de mult timp. Mie nu-mi mai trebuie nicio clarificare sau concluzie. În momentul interogatoriului la care am fost prezente amândouă împreună cu avocații, Niculina Stoican a recunoscut, întrebată fiind de judecător, că piesele sunt identice. Sau, cu alte cuvinte, a recunoscut că a furat.

Între timp, procesul și comentariile pe acest subiect merg înainte și cred că nu fac bine niciuneia dintre noi”, a adăugat Berbec, pentru sursa citată.

Urmăriți Playtech.ro și pe