Nicolas Cage vine din nou în România. Actorul a fost invitat special la TIFF

Nicolas Cage vine din nou în România. Actorul a fost invitat special la TIFF

Nicolas Cage vine din nou în România, dar, de această dată, este invitat special. Actorul se bucură de o admirație deosebită din parte cinefililor și a lumii cinematografice de la noi, iar acesta va primi un premiu pe măsură.

Nicolas Cage (55 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți actori la nivel mondial, renumit mai ales pentru rolurile pe care le-a avut în extrem de multe filme. Oameni de toate vârstele și din mai multe colțuri ale lumii îl cunosc dacă-l văd pe stradă, iar românii vor avea, încă o dată, șansa de a-l vedea față în față la Cluj-Napoca, în perioada 31 mai – 2 iunie.

Celebrul actor este invitatul special al Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde va primi premiul TIFF pentru contribuția adusă Cinematografiei Mondiale.

Nicolas Cage, așteptat în România ca invitat special

Nicolas Cage este deja câștigătorul unui premiu Oscar și deținător a numeroase trofee obținute la mai multe festivaluri de film majore. Este unul dintre actorii americani cu cea mai impresionantă carieră cinematografică și aproape oricine a văzut, măcar o dată în viață, un film în care a jucat acesta.

Reprezentanții TIFF i-au făcut deja o introducere grandioasă:

Veritabil star, cu o personalitate atipică în peisajul hollywoodian, Nicolas Cage a creat roluri memorabile în cinema, trecând cu dezinvoltură de la blockbuster la filme de autor, fiind unul dintre cei mai bine cotați actori din toate timpurile. Născut pe 7 ianuarie 1964 într-o familie de origine italiană, plină de personalități din lumea filmului, Nicolas Kim Coppola și-a dorit încă de mic copil să devină actor, inspirat fiind de idolul său James Dean.

După ce a urmat cursurile Școlii de Teatru, Film și Televiziune UCLA, a încercat să-l convingă pe unchiul său, legendarul regizor Francis Ford Coppola, să-i acorde șansa de a apărea pe marele ecran. În 1982 a debutat cu un rol minor în comedia Fast Times at Ridgemont High, iar după numai un an a fost distribuit în primul său rol principal – adolescentul punk din Valley Girl. Din dorința de a-și câștiga faima în mod independent și pentru a evita nepotismul, a renunțat la numele de Coppola în favoarea lui Cage, după Luke Cage, unul dintre personajele sale preferate din colecția de benzi desenate Marvel Comics […], spun cei de la TIFF.

Cage a mai venit în România în 2010, pentru filmările peliculei Ghost Rider 2. El a interpretat rolul principal, adică al personajului Marvel Comics Johnny Blaze, alias Ghost Rider, vânătorul de recompense al diavolului, care s-a răzvrătit împotriva acestuia pentru a-i ajuta pe cei slabi și a-i pedepsi pe nelegiuiți.