Nicolae Ceaușescu, plimbat pe un TIR prin toată Europa. Ce mesaj genial e afișat în partea de jos, de fapt VIDEO

Nicolae Ceaușescu, plimbat pe un TIR prin toată Europa. Ce mesaj genial e afișat în partea de jos, de fapt VIDEO
Nostalgia românilor după Nicolae Ceaușescu

Pentru o parte din nostalgicii anilor de dinainte de Revoluția din 1989, numele lui Nicolae Ceaușescu încă mai înseamnă ceva. Au trecut peste 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 89, și cu toate astea încă mai sunt voci care-l regretă pe fostul dictator. Mulți fac pelerinaje la mormântul acestuia, dar se și afișează în public, purtând poze cu fostul dictator. Un astfel de caz, de data asta chiar inedit, a fost descoperit tocmai în îndepărtata Italie.

Nostalgia românilor după Nicolae Ceaușescu

Odată cu trecerea anilor tot mai mulți români, care au trăit în perioada comunismului, au ajuns să fie nostalgici, când vine vorba de fostul dictator Nicolae Ceaușescu. Tot felul de sondaje au sugerat că aproape jumătate dintre români au o viziune pozitivă asupra lui Nicolae Ceaușescu și cred că viața era mai bună în perioada de tristă amintire.

Mulți români rămân nostalgici pentru comunism, peste două decenii după ce dictatorul Nicolae Ceaușescu a fost dat jos. Sondajele  INSCOP Research au arătat că 44,4% dintre respondenți credeau că condițiile de viață erau mai bune în comunism. Un alt procent, de 15,6%, au spus că au rămas aceleași, în timp ce doar 33,6 au afirmat că viața era mai rea pe atunci.

Când au fost întrebați despre dictatorul Ceaușescu, 47,5 dintre respondenți au susținut că are un rol relativ pozitiv în istoria recentă a României, în timp ce 46,9 au spus că rolul său este mai degrabă negativ. Sondajul era realizat în noiembrie 2014, pe un eșantion de 1.055 de participanți, cu o marjă de eroare de 3% la nivelul de încredere de 95%.

Figura lui Ceaușescu plimbată cu TIR-ul prin Italia

Genul acesta de nostalgii le mai vedem și astăzi. Un exemplu interesant având loc în celebra emisiune „Chefi la Cuțite”, în sezonul 7, când un tânăr de 21 de ani venea în fața chefilor purtând un tricou cu numele lui Nicolae Ceaușescu pe tricou.

Un alt eveniment de acest gen, datat 4 august 2021 a avut loc pe autostrăzile din Italia. Nu știm dacă șoferul TIR-ului face parte din categoria amintită anterior, dar cert este că o poză cu imginea fostului dictator trona pe ușile din spate ale TIR-ului pe care acesta îl conducea pe autostrăzile din Italia.

Momentul a fost surprins cu telefonul mobil de un alt român, aflat în același moment pe autostrada italiană. Poza care trona pe TIR avea și un mesaj, „Noi ce-am construit / Voi nu reușiți să dați cu var”, o parafrazare a unui mesaj transmis de Nicolae Ceaușescu cu mulți ani în urmă. Clipul postat pe Facebook a devenit viral imediat, internauții comentând imediat la postare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI