Nicolae al României își va boteza fiul. Când va avea loc fericitul eveniment

Nicolae al României își va boteza fiul. Când va avea loc fericitul eveniment
Fostul principe Nicolae îşi botează fiul

Principele Nicolae al României a devenit tată pentru a doua oară anul acesta. La creștinare, cel mic va primi numele Mihai, cel purtat de către străbunicul său, Regele Mihai I al României. Unde va fi botezat copilul?

Principele Nicolae al României își botează copilul

Principele Nicolae al României își va boteza fiul la Catedrala Încoronării din Alba Iulia peste 10 zile. De asemenea, acesta a mai precizat că, după creștinare, cel mic va primi numele de Mihai, cel purtat de Suveranul României.

„Nicolae al României și Alina-Maria a României sunt încântați să anunțe săvârșirea Tainei Sfântului Botez fiului lor, Mihai, la Catedrala încoronării din Alba lulia, în data de 18 iunie 2022, ora 11.00.

Ceremonia religioasă va fi urmată de o recepție la care vor participa invitați din România și de peste hotare.

NIHIL SINE DEO!”, a scris Nicolae al României pe pagina personală de Facebook.

Alina Maria de România a născut primul ei băiat, pe 15 aprilie 2022, la Spitalul Polizu din București. Strănepotul Regelui Mihai I al României a venit pe lume dimineața, la ora 2. Cel mic s-a născut în Vinerea Mare a calendarului catolic.

„Soția mea, Alina Maria, și fiul nostru sunt sănătoși. Astăzi toată familia noastră este plină de bucurie în acest moment special. Mulțumim tuturor celor care ne însoțesc pentru dragostea și entuziasmul lor”, a spus Nicolas în comunicatul său de presă publicat după naștere.

Când s-a născut primul copil al Principelui Nicolae

Nicolas și Ana Maria și-au întâmpinat primul copil în anul 2020, pe 7 noiembrie, pe Maria-Alexandra de România. Cei doi s-au căsătorit civil în luna octombrie a anului 2017, în Cornwall, și religios în România, în anul 2018. Totodată, Nicolae al României este și tatăl unei fiice născute în anul 2016.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills are 37 de ani și este nepotul cel mai vârstnic al Regelui Mihai I al României. A fost născut și crescut în străinătate, însă a vizitat România în anul 1992, atunci când bunicul său a vizitat țara noastră pentru prima dată, după începutul exilului din anul 1948.

Nicolae a primit titlul de Principe al României cu rangul și apelativul de Alteță Regală atunci când a împlinit 25 de ani, pe 1 aprilie 2010. Acesta a fost adus în România de către Principesa Margareta.

Pe 1 august 2015, printr-un document semnat de Rege, Principelui Nicolae i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.