Principele Nicolae al României a făcut o vizită privată în judeţul Buzău. Mai bine de șapte ore a admirat frumusețile unice din zonă

Principele Nicolae al României a făcut o vizită privată în judeţul Buzău. Mai bine de șapte ore a admirat frumusețile unice din zonă
Principele Nicoale al României a făcut o vizită privată în judeţul Buzău

Nepotul Regelui Mihai, Principele Nicolae al României, a fost într-o vizită privată în județul Buzău. Aici, Principele a admirat frumusețile din zonele Bozioru și Colți. Vizita a durat mai bine de șapte ore, timp în care Nicolae al României a vizitat obiectivele arealului cunoscut în legendele locului ca Țara Luanei.

Principele Nicolae al României, vizită în județul Buzău

Principele Nicolae a veni însoțit de doi prieteni și de directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache. Acesta și-a început vizita la Muzeul Chihlimbarului de la Colți. Aici sunt expuse pepite de chihlimbar și unelte de prelucrare a acestuia, dar și bijuterii.

“I-a plăcut foarte mult la Muzeul Chihlimbarului de la Colţi. Chiar a zăbovit în faţa colecţiilor de bijuterii, la uneltele de prelucrare, a pus multe întrebări, a deschis discuţii. S-a declarat impresionat de existenţa unui muzeu aşa de modern într-o zonă oarecum izolată”, spune Daniel Costache, directorul Muzeului Judeţean Buzău.

Muzeul din Colți adăpostește colecția de științele naturii, 809 piese din roci de chihlimbar și chihlibar brut. În cadrul muzeului se regăsesc piese în stare brută, dar și piese prelucrate. Printre ele putem vedea: cel mai mare bulgăre de chihlibar din lume, având 3.480 de grame, mărgele de sticlă, cornalină și chihlibar.

Vizită la Muzeul Chihlimbarului de la Colți

Principele Nicolae al României a vizitat și complexul Aluniș, biserica și chiliile săpate în stâncă, apoi s-a oprit la renumitele așezări rupestre de la Nucu – Bozioru. Oaspeții au petrecut în jur de cinci ore în zona unde se regăsește o frumusețe rară.

”Deşi am avut multe ore la dispoziţie, am reuşit să vizităm doar Chilia lui Dionisie şi Fundul Peşterii. Principele a fost impresionat de istoria locului dar şi de peisaje. S-a oprit şi a făcut multe poze în poiana Cozanei”, spune Daniel Costache.

Principele Nicolae a vizitat România pentru prima dată pe 19 aprilie 1992. Vizita a avut loc în timpul sărbătorilor Pascale și a venit alături de mama sa, Regina Ana și Regele Mihai I. A revenit în anul 1997 de Crăciun, atunci când întreaga familie regală a venit în România după aproape cinci decenii de exil.

Bucureștiul a devenit reședința lui Nicolae al României în anul 2012. Acesta s-a implicat în nenumărate proiecte vizate să promoveze țara noastră. A învățat limba română la școala de limbi străine Euro Ed din Iași. De asemenea, a donat peste 20.000 de cărți în 150 de comunități rurale din România.

Urmăriți Playtech.ro și pe