Neregulile incredibile găsite în carnea de pui din România. Ce s-a descoperit
Situație incredibilă întâlnită la rafturile din România. Specialiștii au descoperit foarte multe nereguli cu privire la produsele din carne de pui din supermarketuri. Cu ce au fost injectați puii înainte de a fi puși la vânzare. Ce au descoperit experții în sănătate.
Neregulile incredibile găsite în carnea de pui din România
Te-ai întrebat, vreodată, ce conțin de fapt produsele din carne de pui de la rafturile supermarketurilor din România? Specialiștii au tras un semnal de alarmă cu privire la carnea de pui expusă la limita alterării sau produse injectate cu tot felul de soluții care să atârne la cântar, atunci când puiul este cumpărat.
Conform statisticilor, autoritățile din România confiscă, în fiecare zi, sute de kilograme de marfă, iar practica diverșilor comercianți de a injecta carnea de pui nu le este străină.
Pentru a verifica cât de sănătoasă este carnea de pui care este scoasă la vânzare la rafturile magazinelor de la noi din țară, au fost cumpărate mai multe produse din carne de pui refrigerată şi congelată, atât din piață cât şi din supermarketuri.
Acestea au fost duse, apoi, pentru a putea fi testate cu ajutorul specialiștilor de la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA). Ce nereguli au găsit experții:
„Unele dintre probe par, cel puțin la prima vedere, injectate sau având un conținut de apă mai mare decât cel normal. De asemenea, unul dintre pui, deja, culoarea este un pic alterată” a declarat Alexandru Cîrîc director general ICA, exclusiv pentru Antena 3.
Cum îți dai seama, de fapt, dacă produsele din carne de pui sunt injectate cu hormoni
Analizele care au sosit au fost, într-adevăr, îngrijorătoare. Din trei probe analizate, două produse de carne de pui aveau PH-ul peste limita admisă, semn că produsul din carne de pui nu era atât de proaspăt. De asemenea, acest indicator arată dacă pasărea a fost furajată natural sau chimic.
Valoarea PH-lui se poate modifica și dacă produsul a fost injectat cu soluții care să rețină apă, adică polifosfați. În ceea ce privește pieptul de pui dezosat, unul dintre cele mai vândute produse din România, acestea erau aproape expirate.
„Înregistrăm o depășire pe parametru pe PH. Cu siguranță acest produs a fost infectat. Această depășire înseamnă, de fapt, și o furajare incorectă sau poate o furajare cu multe substanțe chimice.
Eu nu aș recomanda consumul acestui produs. Avem o apropiere de limita legală pentru azot ușor hidrolizabil, care este un parametru de prospețime”, a completat expertul Alexandru Cîrîc director general ICA.