Secretul puiului fript la cuptor. Așa îl faci rumen și suculent, ca un bucătar adevărat

Secretul puiului fript la cuptor. Așa îl faci rumen și suculent, ca un bucătar adevărat
Secretul puiului fript la cuptor

Ai musafiri la masă și nu știi ce preparat să gătești care să fie gustos, ușor și apreciat de toată lumea? Gospodinele îți împărtășesc unul dintre cele mai ascunse secrete ale lor. Cum se prepară cel mai rumen și suculent pui fript la cuptor. Secretul bucătarilor chefi tocmai a fost dezvăluit. Ce trebuie adăugat în sos și cum trebuie fript puiul.

Secretul puiului fript la cuptor

Carnea albă a fost dintotdeauna preferata românilor de pretutindeni. Când nu savurează o saramură de pește sau somon la grătar, românii preferă să savureze cele mai gustoase preparate din carne de pui. Iată secretul pentru a face cea mai bună rețetă de pui fript la cuptor.

Trucul pe care toți bucătarii chefi l-au folosit, de-a lungul timpului, tocmai a fost dezvăluit. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le vei găsi, cu siguranță, la tine în cămară.

Ingrediente

 • 1 sau 2 pui de găină;
 • ulei după gust;

   

 • sare după gust;

   

 • piper negru după gust;

   

 • maioneză după gust;

   

 • pastă de roșii după gust

Mod de preparare

Acum că am făcut rost de toate ingredientele necesare pentru a face acest minunat preparat, tot ce trebuie să facem este să ne apucăm de rețeta propriu zisă. Pentru început trebuie spălați foarte bine puii. Se îndepărtează vârfurile aripilor, gâtul și pielea de prisos. Mai departe se taie puii în jumătate, înlăturând organele interne.

Într-un bol se adaugă ulei de floarea soarelui sau de măsline, sare și piper negru. Se amestecă bine ingredientele. Apoi, se trece fiecare bucată de pui prin această marinadă. Între timp, pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, se așează patru bucăți de pui cu partea interioară în jos. Se fac incizii în fiecare bucată cu un cuțit ascuțit.

Mai departe, se pun bucățile de pui la copt în cuptorul preîncălzit la 250 °C timp de 20 de minute, până când se vor rumeni puțin. Se scoate tava din cuptor, iar bucățile de carne se ung cu maioneză amestecată cu pastă de roții. Atât timp cât ele sunt fierbinți, culoarea maionezului se va schimba.

În continuare se va pune tava, din nou, la copt în cuptorul setat deja la 180 °C timp de 40 de minute. După ce timpul a expirat, se scot puii din cuptor și se lasă la răcit. Acest minunat preparat se servește cu ceapă marinată amestecată cu mărar tocat și cu ketchup sau alte sosuri, precum cel de usturoi, maioneză sau teriyaky.