Nelu Tătaru, suprins cum petrece la restaurant fără să respecte măsurile anti-COVID-19. Imaginea care îl compromite pe ministrul Sănătății în plină pandemie

Nelu Tătaru, prezent la o conferință la Iași Sursă foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Ministrul Sănătății a fost prins pe picior greșit chiar în vizita pe care a făcut-o la Iași pentru a verifica situația din județ privind cazurile de COVID-19. După întrunirile la care a participat, Nelu Tătaru a fost fotografiat în timp ce se afla cu alte cinci persoane la masă, într-un inglu de plastic.

Cine se mai afla împreună cu Nelu Tătaru

Chiar cu puțin timp înainte de introducerea restricțiilor decise de autorități, Nelu Tătaru a dorit să profite de o ieșire la terasă împreună cu prietenii. Astfel, ministrul Sănătății a fost surprins într-un iglu, la Iași, pentru a servi cel mai probabil prânzul.

Surprinzător și intrigant este faptul că acesta se afla în compania unei consiliere de-a sa și a lui Costel Alexe, președintele Consililiului Județean, într-un spațiu de maxim cinci metri pătrați. Alături de ei se afla și familia lui Costel Alexe, soția și cei doi copii minori.

Nelu Tătaru și Costel Alexe în iglu
Nelu Tătaru și Costel Alexe în iglu, sursă foto: 7iasi.ro

Evenimentul a fost surprins duminică, în jurul orei 15:30, atunci când toți cei prezenți s-au prezentat pe terasa unui restaurant din Palas, solicitând să fie izolați într-un iglu acoperit parțial.
Potrivit 7iasi.ro, grupul în care se afla Nelu Tătaru a consumat câteva platouri cu fructe de mare, iar mai apoi a dorit să fie închisă prelata care bloca accesul în iglu.

După mai mult timp petrecut în șase, soția și copiii fostului ministru al Mediului s-a retras, iar Nelu Tătaru a rămas la discuții cu consiliera și cu Costel Alexe.

Din păcate, pozele surprinse de 7iasi.ro demonstrează că autoritățile trec peste anumite reguli anti-COVID-19, astfel că cei prezenți au stat la o distanță mai mică de un metru între ei și au petrecut multe ore într-un spațiu relativ închis.

Nelu Tătaru a solicitat demisia șefului Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi

Ministrul Sănătății s-a arătat nemulțumit de anumite lucruri care se petrec în Iași, printre care și funcţionarea spitalului mobil de la Leţcani. Potrivit lui Nelu Tătaru, acest spital prezintă numeroase lipsuri medicale, montiv pentru care nu este normal ca unitatea să primească și să îngrijească pacienți.

Nemulțumit de decizia DSP de a emite decizia de funcționare a acestui spital, surse liberale susțin că acesta a cerut demisia șefului DSP, Vasile Cepoi, potirvit adevarul.ro.
Aceleași surse susțin că directorul DSP nu se consideră vinovat, motivând că nu consideră că a greșit.

Costel Alexe și-a exprimat și el dezamăgirea vizavi de situația îngrijorătoare în care unitatea medicală se află, având în vedere că este o investiție de peste 13 milioane de euro.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital. Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente.

Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, potrivit adevarul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI