În perioada sărbătorilor de iarnă, românii pregătesc cele mai bune mâncăruri pentru masa de Crăciun, infiderent dacă vorbim de cele tradiționate precum sarmalele și salata de boeuf, sau de alte delicii la care poftesc cei mici, precum prăjiturile cu ciocolată, fructe sau alte sortimente dulci. Iată cel mai simplu truc pentru a prepara o negresă în doar 5 minute. Rețeta e rapidă. Care este ingredientul secret.
Ți-e poftă de ceva bun și dulce? Nu mai ai nicio idee de desert? Atunci când ai musafiri la masă, îți vin prietenii sau rudele în vizită sau, pur și simplu, vrei să te răsfeți cu ceva bun, gospodinele au găsit o rețetă de negresă simplă de făcut, rapidă, gata în aproximativ 5 minute.
Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară. Această rețetă de negresă se prepară fără făină. Ce pași trebuie să urmezi:
După ce am făcut rost de toate ingredientele necesare acestei rețete, este timpul să ne apucăm de prepararea negresei.
În primul rând, vom încălzi cuptorul la 200 de grade, după care vom lua o tavă pătrată, pe care o vom unge cu puțin ulei.
Apoi, se iau toate ingredientele listate mai sus și se pun în paharul unui robot de bucătărie sau într-un castron, unde se vor amesteca timp de trei sau patru minute, până când aluatul va căpăta o consistență netedă, fără cocoloașe.
După ce ați finalizat acest pas, trebuie să turnați amestecul respectiv în tava pătrată (pe care am uns-o cu ulei) și, cu ajutorul unei linguri, vom nivela suprafața prăjiturii. Mai departe, prăjitura se introduce în cuptorul preîncălzit.
Negresa fără unt, lapte sau făină se lasă la copt timp de un sfert de oră la 200 de grade Celsius. După ce s-au scurs cele 15 minute, desertul se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
La final, negresa preparată fără făină se taie în bucățele mai mari. Se poate servi cu fructe de pădure și sirop de ciocolată pe deasupra, desertul fiind un adevărat deliciu. Din gramajele folosite pentru această rețetă se obțin 9 porții de prăjitură, fiecare având numai 40 de calorii.