Negresă de post, după rețeta bunicii! Dacă aveți de gând să țineți tot postul Paștelui, acest desert este alegerea perfectă pentru zilele în care aveți poftă de ceva dulce! Se prepară rapid și ușor și îl poate face oricine. Însă trebuie să țineți cont de ce ingrediente adăugați la negresă. Gospodinele cu experiență țin cont de mai multe trucuri când o prepară!
Suntem în perioada postului Paștelui, așa că majoritatea gospodinelor caută să pregătească deserturi care se fac fără ouă sau lapte. La categoria deserturi putem adăuga rețeta de negresă de post cu apă minerală. Îi puteți răsfăța pe cei dragi cu o prăjitură care se prepară rapid, dar este și savuroasă. Chiar dacă nu folosiți ouă, lapte sau unt în compoziția ei, această negresă este desertul ideal pentru zilele în care țineți post. Pe vremuri, bunicile noastre foloseau sifon în compoziția pentru negresei.
Vezi și: Cea mai bună prăjitură de post cu nucă și gem. Ingredientele care fac rețeta specială
Blatul negresei poate ieși pufos, dens și ușor umed dacă folosiți sifon sau apă minerală. De asemenea, în compoziția ei puteți adăuga nuci, gem sau fructe uscate, pentru un plus de savoare. În continuare vă arătăm rețeta completă de negresă de post. Este musai să o preparați cât mai curând!
Prima dată se ia un bol și se adaugă zahărul în el. Toarnă și uleiul și amestecă bine cu mixerul, până când zahărul este aproape dizolvat. Apoi se pune și apa minerală și se omogenizează bine compoziția. Puteți adăuga și gemul de prune sau orice alt gem preferați. Se amestecă bine compoziția.
Separat, se diluează bicarbonatul de sodiu în suc proaspăt de lămâie și adaugă-l peste celelalte ingrediente. Puteți pune un praf de sare, dar și esențele favorite. Aluatul pentru negresă trebuie să aibă textura puțin mai consistentă decât aluatul de chec.
După ce ați amestecat toate ingredientele, turnați compoziția în tavă, nivelează-i suprafața uniform și bag-o la cuptor. Se lasă la copt pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius. Se lasă la răcit înainte de a o tăia. Se decorează cu zahăr pudră!
Vezi și: Top 5 rețete de prăjituri rapide. Ingredientele sunt la îndemâna oricui