A supraviețuit singur pe mare aproape 50 de zile. Cum a ajuns acolo

A supraviețuit singur pe mare aproape 50 de zile. Cum a ajuns acolo

Un tânăr din Indonezia a reușit să supraviețuiască pe mare într-o colibă plutitoare de lemn vreme de 49 de zile, deși avea mâncare doar pentru o săptămână, până l-a salvat un cargobot care trecea întâmplător prin zonă.

Aldi Novel Adilang, un tânăr de aproape 19 ani din provincia indoneziană North Sulawesi, stătea în coliba lui de pescuit când aceasta s-a desprins și a început traseul de 1.900 de kilometri pe mare.

„Aldi a spus că se simțea speriat și că plângea adeseori când se afla pe mare”, a spus diplomatul Fajar Firdaus, de la consulatul general al Indoneziei din Osaka, Japonia. „De fiecare dată când vedea o navă mare, spunea că se simțea plin de speranță, dar mai mult de 10 nave au trecut pe lângă el și niciuna nu s-a oprit și nu l-a văzut pe Aldi”.

Aldi, imediat ce a fost salvat

Deși povestea lui Aldi este terifiantă, tânărul era dinainte obișnuit cu singurătatea și greutățile. Coliba în care lucra se afla la 125 de kilometri de coasta Indoneziei, în mijlocul pustiului mării. El își petrecea zilele și nopțile pescuind acolo.

Singurii companioni erau un walkie talkie și persoana care venea în fiecare săptămână să ridice captura lui Aldi și să îi aducă acestuia mâncare și apă. Zilele lui treceau astfel, până când vânturile puternice au făcut ca micuța colibă a lui Aldi să fie purtată departe.

„Am plutit vreme de o lună și 18 zile”, a povestit băiatul. „Mâncarea s-a terminat după o săptămână. Trebuia să îmi înmoi hainele în mare, apoi să le storc și să beau apa”.

După ce a terminat mâncarea, Aldi a început să gătească din peștii pe care îi prinsese. Când i s-a terminat gazul de butelie însă, a început să rupă bucăți de lemn din coliba plutitoare pentru a putea face focul – o strategie care nu putea să dureze o veșnicie, firește.

Pe 31 august, vasul Arpeggio trecea prin zona unde se afla Aldi. Deși echipajul nu l-a văzut, tânărul a reușit să îi contacteze pe cei de la bord cu ajutorul radio-ului. Astfel, a fost salvat, i s-au dat mâncare și haine noi și i-a fost tuns părul. Într-un final, a fost dus la familia sa din Indonezia.

Aldi (tânărul cu tricou alb) alături de familia sa

Coliba lui Aldi se mai desprinsese de două ori în trecut, dar a fost găsit la timp. După ce a vorbit cu părinții săi, tânărul a decis că nu se va mai întoarce la muncă în coliba de pescuit.

Cei care aleg să lucreze în asemenea colibe au contracte de șase luni și implică o muncă intensă, care durează mult și se desfășoară într-un mediu extrem de izolat. Cât de mult merită? Angajații câștigă 130 de dolari pe lună (cam 514 lei), iar asta spune totul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI