NATO, decizie neașteptată. Ce se întâmplă în acest moment în România

NATO, decizie neașteptată. Ce se întâmplă în acest moment în România
NATO își mută în România operațiuni importante

România pare că urmează să devină una dintre cele mai importante membre ale NATO, după ce pe teritoriul țării noastre vor fi mutate operațiuni foarte importante ale Organizației. În plus, tot în România va avea loc un exercițiu militar fără precedent!

NATO își mută în România operațiuni importante

Ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) va avea loc joi, 23 iulie, în Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) ”Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov, notează defenseromania.ro.

Evenimentul, care survine după alte acțiuni întreprinse de NATO pe teritoriul României, va avea loc în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și a șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

NATO își mută în România operațiuni importante
NATO își mută în România operațiuni importante

Un exercițiu militar fără precedent va avea loc pe teritoriul României

În cadrul aceleiași ceremonii, se va da citire ordinului de împuternicire a comandantului MNC-SE, căruia îi va fi înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinațional Sud-Est.

Ulterior desfășurării ceremoniei de înființare, va avea loc etapa finală a Exercițiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unități și mari unități aparținând Forțelor Terestre și Forțele Aeriene Române, precizează MApN într-un comunicat de presă.

Exercițiul NATO, la care participă aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice, are ca scop perfecționarea procesului de integrare a capabilităților militare pentru executarea sincronizată a unor acțiuni militare complexe.

Exercițiul își propune, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obișnuite pentru organizarea unui exercițiu la acest nivel, și urmărește ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-și demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu și întrunit.