Nadia Comăneci, lângă Rafa Nadal și Cristiano Ronaldo. Topul incredibil, unde este clasată

Nadia Comăneci, lângă Rafa Nadal și Cristiano Ronaldo. Topul incredibil, unde este clasată
Nadia Comăneci, încă odată, printre cei mai buni sportivi ai lumii

De-a lungul anilor s-au făcut clasamente cu mulți sportivi legendari care au avut ceva de spus în lumea sportului. Cel mai recent clasament, făr a ne surprinde foarte tare, o include pe celebra Nadia Comăneci la loc de cinste. Clasamentul a pus-o pe Nadia alături de alți mari sportivi ai ultimului secol. Printre aceștia Rafa Nadal și Cristiano Ronaldo.

Nadia Comăneci, încă odată, printre cei mai buni sportivi ai lumii

Nu este nimic surprizător să spunem că Nadia Comăneci este în topul celor mai buni sportivi ai lumii. A demonstrat acest lucru cu prisosință, iar istoria își respectă eroii. Este prima gimnastă care a primit nota zece la Campionatele Mondială de Gimnastică de la Montreal, din 1976. Și de atunci Nadia Comăneci a bătut recorduri peste recorduri.

Cel mai recent clasament o reașează pe Nadia Comăneci între cei mai buni sportivi. De data asta alături de nume mai recente din sportul internațional. Printre cei mai semnificativi, îi putem menționa pe triplul campion Rafa Nadal și pe balonul de aur, Cristiano Ronaldo.

Printre cei noi este enumerat și Tom Brady, câștigătorul de anul acesta al celebrului Super Bowl, din fotbalul american. Nume incredibile oriunde te uiți și, fără îndoială, unele dintre cele mai mari care au concurat în sporturile lor.

Din păcate pentru ei, cineva a continuat sau i-a succedat, care și-a depășit realizările. Lewis Hamilton se poate considera pe sine cel mai greu pentru a fi în categoria „Mare”, dar credem că moștenirea sa se va îmbunătăți doar după ce va fi pensionat.

Un alt britanic sub forma lui Chris Hoy apare cu ciclistul fiind unsprezece ori campion mondial și de șase ori campion olimpic. Pele și Diego Maradona sunt argumentul clar când vine vorba de fotbal, dar amândoi au fost depășiți de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

Nadia reușea în 1976 să doboare recordul de vârstă

În topul sportivilor de legendă, realizat de cei de la Givemesport, Nadia Comăneci ocupă locul patru, înaintea sa fiind Rafa Nadal, Cristiano Ronaldo și Roger Federer. Nadia Comăneci a fost unul dintre cei mai buni sportivi din istorie, spune publicația, amintind de performanța de la Montreal din 1976.

Până la momentul Montreal 1976 exista un record de vârstă, când vine vorba de cei mai tineri atleți premiați.

La 15 ani, Yasuji Miyazaki a câștigat o medalie de aur, în timpul olimpiadelor din 1932. Jocurile Olimpice erau găzduite de America, înotătorul japonez obținând atunci aur și a devenit unul dintre cei mai tineri atleți premiați vreodată.

Dar recordul avea să fie bătut de Nadia Comăneci care a câștigat, la doar 14 ani, medalia de aur și lua primul 10 perfect din istoria competițiilor de acest gen. Reprezentând România în timpul olimpiadelor din 1976, Comăneci a câștigat aurul la gimnastică. Ulterior, a câștigat încă două medalii de aur, patru ani mai târziu, în timpul Jocurilor Olimpice din 1980.