Nadia Comăneci face apel la toți fanii din întreaga lume în cazul Ana Bărbosu-Sabrina Voinea. Cu ce nu este de acord: “Inacceptabil și crud”

de: Ștefan R. Apostol
11 08. 2024

În aceste 24 de ore, de la decizia TAS, unii cu un ochi râd, cu altul plâng. Motivele se știu deja, iar ca urmare a acestei noi situații, Nadia Comăneci face apel la toți fanii din întreaga lume în cazul Ana Bărbosu-Sabrina Voinea, precizând și cu ce nu este de acord.

Reacția federatiei americane după decizia TAS în cazul Bărbosu

Ieri după-masă, printr-o decizie surprinzătoare, TAS anunța ce a hotărât înc azul contestațiilor depuse de gimnastele române. Astfel că, Ana Mariei Bărbosu îi revine locul trei și, implicit, medalia de bronz, iar Sabrina Voinea urcă pe locul 4.

În ceea ce o privește pe gimnasta americană, aceasta a pierdut podiumul, fiind acum pe locul 5. În acest context, decizia FIG o forțează pe gimnasta americană Jordan Chiles să returneze medalia de bronz câștigată în această probă.

FIG a mai declarat aseară că alocarea medaliilor a fost la latitudinea Comitetului Internațional Olimpic. Reprezentanții federației de profil americane, aceștia luau atitudine, menționând că „Jordan a fost supusă unor atacuri constante, complet nefondate și extrem de dureroase pe rețelele sociale”.

Cecil Landi criticată de presa de acasă

După decizie, presa americană avea să critice dur decizia Ceciliei Landi de a contesta poziția elevei sale, constandându-se, de fapt, că aceasta comisese o eroare gravă de procedură:

„Ignoranța lui Cecile Landi a costat-o pe Jordan Chiles bronzul olimpic în controversa aprinsă din gimnastică. Cecile Landi a făcut o greșeală care a costat-o o medalie olimpică pe Team SUA.”, scriau ieri cei de la Essentially Sports.

Nadia Comăneci face apel la toți fanii din întreaga lume

În consens cu cele enunțate de americani, inclusiv Nadia Comăneci face apel la toți fanii din întreaga lume în cazul Ana Bărbosu-Sabrina Voinea.

Într-o postare scurtă de pe rețelele de socializare, eroina de la Montreal scrie că „Tuturor fanilor din întreaga lume, vă rugăm să NU le mai atacați pe aceste tinere doamne… este inacceptabil și crud”.

(foto: Nadia Comăneci / X)

Mergând mai departe cu reacțiile pe marginea scandalului, și poate ca un mod de a o susține pe Sabrina Voinea, cea căreia i se refuza medalia, aceeași Nadia Comăneci declara:

„Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de Montréal.

Mă bucur pentru ea și ce să spun, încă citesc și am rămas surprinsă. Sunt foarte bucuroasă pentru România și sunt bucuroasă pentru Ana.

O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor, pentru că au făcut istorie.”, a fost mesajul Nadiei.

Din păcate, tânăra de 17 ani rămâne doar pe poziția a 4-a în clasamentul final, iar mama acesteia avea să declara astăzi că „Nici eu, nici Sabri nu mai vrem să auzim de gimnastică”.