11 aug. 2024 | 08:28

Ana Maria Bărbosu, în cele mai frumoase imagini la JO 2024. Câți bani câștigă după verdictul TAS, suma e colosală

Sport
Ana Maria Bărbosu, în cele mai frumoase imagini la JO 2024. Câți bani câștigă după verdictul TAS, suma e colosală
TAS a decis medalia de bronz pentru Ana Maria Bărbosu

Ziua și seara de 10 august au devenit, parcă, mai ușor de suportat, mai ales după aflarea deciziei TAS în ceea ce privesc contestațiile depuse de româncele noastre, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea. Deși decizia favorabilă a fost doar pentru una dintre fete, tot este  un lucru bun. S-a făcut o reparație morală, iar Ana va câștiga și bani frumoși după verdictul TAS. Dar, cu toate astea, românii rămân cu amintirile și cu Ana Maria Bărbosu, în cele mai frumoase imagini la JO 2024.

Jocurile Olimpice, controversele, și deciziile greșite

Jocurile Olimpice de la Paris au început, din păcate, cu multe controverse și scandaluri în spațiul public și media. Ceremonia oficială de deschidere anunța, parcă, faptul că lucrurile nu se vor desfășura cu bine pe tot parcursul.

Ana Maria Bărbosu, în cele mai frumoase imagini la JO 2024. Câți bani câștigă după verdictul TAS, suma e colosală

Și, din nefericire, chiar așa a fost, până în penultima zi de competiții. Reamintim că astăzi, 11 august, este seara finală a JO 2024, cu ceremonia de închidere.

Pe tot parcursul etapelor sportive, la Paris s-a aflat o comisie specială a TAS, așa cum este normal, și care au avut mult de muncă. Nu se știe cu exactitate care este numărul, dar au fost contestații aproape în fiecare zi, multe dintre ele rezolvate, altele amânate până după data de 11 august.

Într-o astfel de situație, regretabilă de altfel, s-au aflat și cele două gimnaste românce, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, în finala pe aparate. După prestațiile fetelor de la sol, comisia tehnică de jurizare, condusă de Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin, lua două decizii cel puțin controversate, dacă nu scandaloase.

Așa se face că, deși avea punctajul necesar, Ana Maria Bărbosu pierdea medalia de bronz și locul trei, în favoarea americancei Jordan Chiles, după ce antrenoarea acesteia avea să conteste imediat și pe loc poziționarea elevei sale.

Același lucru avea să se întâmple și cu Sabrina Voinea, iar de aici a început adevăratul scandal.

Jordan Chiles

Inexplicabilă este decizia de a soluționa contestația gimnastei americane, la fața locului, comisia tehnică motivând că au analizat o imagine în care apare călcâiul Ana Mariei Bărbosu în afara zonei, lucru de altfel dovedit a fi fals, inclusiv poza analizată fiind din alt moment competițional.

Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz, și o sumă importantă de bani

După terminarea finalei, acordarea medaliilor, etc, COSR și Federația de Gimnastică a României au depus cereri de reanalizare, iar gimnastele au depus amândouă contestații.

Deși comisia TAS ar fi putut analiza în mod expeditiv situația, având în vedere că existau și dovezile care atestau greșelile făcute de comisia condusă de Donatella Sacchi, au amânat până la finalul acestei săptămâni decizia.

Ana Maria Bărbosu, în cele mai frumoase imagini la JO 2024. Câți bani câștigă după verdictul TAS, suma e colosală

Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea

Judecătorii TAS emiteau și o informare, conform căreia decizia finală va fi pronunțată astăzi, 11 august, în cazul ambelor sportive. Dar, surprinzător, ieri după-masă, TAS anunța o decizie definitivă.

Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz, și o sumă importantă de bani, iar Sabrina Voinea nu primește nimic.

„Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.

Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a spus avocatul Sabin Gherdan, rerpezentatul României la TAS.

Ca urmare a acestei decizii, și legat de ceea ce promitea premierul Ciolacu ca și recompense, Ana Maria Bărbosu va câștiga o sumă de bani generoasă.

Suma se ridică la 60.000 de euro, iar pe lângă acești bani, așa cum promitea omul de afaceri Ion Țiriac, Ana va mai primi cadou și o mașină electrică.

În același timp, conform Legii 69/2000, va primi din partea statului o rentă viageră în valoare de 8.772 lei.

Ana Maria Bărbosu, în cele mai frumoase imagini la JO 2024

Aseară, imediat după anunțul deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu avea să reacționeze, declarând pentru Orange Sport că „Eu n-am făcut nimic altceva la acest concurs decât să-mi fac cât mai bine treaba şi pot spune că abia aştept să intru în posesia medaliei!

După cinci zile de tensiune, nervi și lacrimi, în cele din urmă s-a produs cel puțin o reparație morală prin decizia TAS de aseară. Cu toate astea, avem un gust amar deoarece contestația Sabrinei Voinea a fost respinsă, și în concordanță cu decizia, a rămas pe locul 4 în clasamentul final.

Ana Maria Bărbosu, în cele mai frumoase imagini la JO 2024. Câți bani câștigă după verdictul TAS, suma e colosală

Pe de altă parte, deși inițial Jordan Chiles avea comentarii acide și dure la adresa fetelor, ieri avea să aibe o primă reacție, dar neașteptată, scriind pe Instagram că „Îmi iau acest timp și mă îndepărtez de rețelele sociale pentru sănătate mea mintală. Mulțumesc”.

Dar, lăsând toate aceste lucruri de-o parte, putem spune că au fost și momente bune la această ediție de JO, inclusiv cu tânăra Ana Maria Bărbosu, în cele mai frumoase imagini la JO 2024, iar galeria foto poate demonstra asta.

Digisport.ro
Mircea Lucescu a auzit cum s-a plâns selecționerul Lituaniei după meci și i-a dat "șah mat" în câteva cuvinte
Stirile PROTV
Criminalul în serie din Constanța, ajutat de familie. Copiii stăteau lângă cadavrul din baie și l-au ajutat să-l îngroape
PlaySport
Aroganță uriașă a milionarilor Dedeman! Frații Pavăl au cumpărat un hotel de lux în Albii Elvețieni. Imagini fantastice cu proprietatea veche de 150 de ani
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
ProActual
Adevăratul motiv pentru care Simona Pătruleasa a plecat de la Kanal D! Familia vedetei e implicată direct
EVZ.ro
Oana Mizil, dezvăluiri incendiare. Adevărul despre agresiunile lui Vanghelie
Spynews.ro
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
PRO TV
Un actor român îl face praf pe Keanu Reeves: “E slab în meseria lui, nu face nimic de fapt”
Adevarul
Lovitură de geniu dată în plin Rusiei sau sinucidere curată pentru Ucraina? General: „Asta le-ar putea deschide calea să avanseze”
BZI.ro
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra
Sport.ro
FOTO Imaginile "interzise" cu Ivana Knoll, într-un costum de baie aproape inexistent. Fanii au reacționat imediat
Viva.ro
Ultima aparție a Nicoletei Luciu a stârnit un val de reacții: „Ce ai făcut? Nu mai ai nicio trăsătură din ce aveai când lucrai în TV!” Imaginile WOW!
Parteneri
Cine este stewardesa din Bistrița care a fost găsită moartă în Japonia. Avea 30 de ani și o viață înainte
Redactia.ro
Replica lui Alexandru Ciucu, după ce Alina Sorescu l-a acuzat că le-a dat interzis fiicelor să vină la concertele ei: „False victimizări, nu pot accepta minciunile!” Video EXCLUSIV
Click.ro
Tudor Chirilă, scandal în public. Poliția Locală Sectorul 1 a intervenit pe Facebook. Filmarea publicată de artist
Digi24
Alexandra Stan, filmată GOALĂ pe plajă! Imaginile INCEDIARE le avem și se văd AICI
Vocea.biz
Un concurent de la Insula Iubirii ar fi lăsat-o însărcinată pe ispita care l-a cucerit
Unica.ro
Serghei Mizil a fost spectator. Lecția pe care i-a dat-o o brunetă. Video
EVZ.ro
Cine e principalul suspect în cazul celor două crime din Constanța. După ce le-ar fi ucis pe Denisa și Delia, bărbatul care își spunea "Șacalul" posta clipuri pe TikTok / FOTO
Spynews
Averea lui Traian Băsescu. E ireal cât de bogat a ajuns fostul preşedinte
Capital.ro
Cât plătește Pepe pentru școala fetelor. Yasmine a fost alături de Maria și Rosa în prima zi
Avantaje
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Mediaflux
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cornel de la Insula Iubirii sezon 8, imagine emoționantă cu trei dintre copiii săi, în prima zi de școală. Cum a recționat Iustina
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro