Testele de inteligență care necesită mutarea unui chibrit pentru a rezolva o problemă matematică sunt foarte interesante și folosite de specialiști, în special pe copii, dar reprezintă un bun exercițiu pentru creier și pentru adulți.
Aceste puzzle au prins din ce în ce mai mult la public în ultima perioadă. Conceptul este unul foarte simplu și ușor de înțeles pentru toată lumea: mutați un bețișor de chibrit pentru a rezolva corect exercițiul.
Ecuația incorectă o puteți vedea și în imaginea de mai sus, dar o vom scrie și aici pentru a fi mai vizibilă: 10+6=12. Desigur, calculul este greșit, iar dumneavoastră trebuie să mutați un singur bețișor pentru a obține ecuația corectă. În total sunt 25 de bețișoare.
Trageți unul dintre bețele de chibrit într-o altă locație pentru a schimba una dintre cifre și a ajunge rezultatul corect. Destul de mulți utilizatori s-au chinuit să găsească soluția, deoarece puzzle-ul este deosebit de provocator și poate fi confuz la prima vedere.
Gândiți-vă foarte bine și priviți cu atenție imaginea pentru a ajunge la răspunsul corect. Felicitări pentru cei care ați reușit! Cei care încă nu ați descoperit răspunsul final, îl găsiți mai jos.
Pentru a ajunge la exercițiul corect, mutați chibritul vertical în semnul plus (+), care va transforma semnul în minus (-) și plasați-l în centrul cifrei 0 (10), care îl va transforma în un 8 (18). Va apărea exercițiul corect: 18-6=12. Priviți imaginea de mai jos.
În 1905, psihologii francezi au dezvoltat testul Binet-Simon pentru a identifica copiii care aveau nevoie de ajutor individualizat în afara școlii. De-a lungul timpului, specialiștii au dezvoltat testul Binet-Simon și au dezvoltat multe altele asemănătoare.
Testele IQ măsoară o varietate de abilități precum memoria de lucru, raționamentul fluid, înțelegerea verbală și multe altele. Cu toate acestea, unii sunt de părere că, de fapt, testele de IQ nu sunt încă bine echipate pentru a oferi scoruri semnificative pentru aceste abilități separate.
Specialiștii spun că rezultatul acestor teste se pot schimba în funcție de context. Rezultatul final al testelor de inteligență pot fi influența de motivație, de exemplu.
Dacă încerci mai puțin, nu vei obține un scor la fel de mare. Sau, dacă nu cunoști strategiile pe care le fac oamenii, nu vei avea un scor la fel de mare ca ei.
Prin urmare, există mai multe criterii care trebuie luate în considerare atunci când evaluăm IQ-ul unei persoane, precum inteligența emoțională sau abilitatea de a face față stresului.