Majoritatea pasionaților de destinații exotice sunt în căutarea următoarei destinații care îți taie respirația, fără să știe foarte mulți oameni de ea. În această categorie intră Muntele de Cristal.
O formațiune montană de înălțime mică din Egipt a ajuns să fie numită Muntele de Cristal, din cauza cristalelor de dimensiuni generoase pe care le adăpostește. După cum se poate vedea în imaginile alăturate, acestea sunt cât se poate de spectaculoase și, în funcție de momentul zilei, străluesc într-o manieră deosebită datorită soarelui.
În cazul în care ai visat vreodată la o un munte de cristal, gândindu-te că ar arăta incredibil, când soarele se revarsă peste el, este bine de știut că acesta există în realitate. Este mai degrabă o culme sau o creastă, decât un munte tradițional, dar asta nu-i taie din farmec.
Muntele de Cristal se găsește într-o zonă mai retrasă din Egipt, între Bahariya Oasis și Farafra Oasis, în Deșertul de Vest al Egiptului. Înainte să fie supranumit așa, iar noul nume să ajungă pe o placă precum cea din poza de mai sus, locul era cunoscut printre localnici ca fiind Formațiunea de Cristal. Discrepanța de nume a fost cauzată de faptul că, în arabă, numele folosit de egipteni pentru formațiune este același ca cel tradus în engleză ca munte.
La bază, dealul este un depozit subvulcanic, care a ieșit la suprafața pământului în epoca Oligocenă, în urmă cu 33 de milioane de ani. Dacă ajungi vreodată în zonă, cristalele de dimensiuni generoase îți vor aduce aminte de kriptonita la care care este sensibil Superman și pe care ai văzut în foarte multe filme. Pentru un pic de diversitate, zona găzduiește atât cristale mate, gălbui și albe, cât și transparente.
În teorie, dacă ajungi în zonă, ar fi drăguț să nu iei o bucată din munte cu tine acasă. Dacă am face toți asta, nu ar mai exista nimic de vizitat. Ca să ajungi la Muntele de Cristal, trebuie să iei un tur ghidat din orașele Bahariya sau Farafra. Este destul de dificil să îl găsești de unul singur.