Curs BNR 24 februarie 2021. Cât costă euro și dolarul

Curs BNR 24 februarie 2021. Cât costă euro și dolarul
Curs BNR 24 februarie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României dau un nou curs valutar. Iată care sunt noile valori ale monedelor de circulație internațională și care este evoluția Indicelui ROBOR! Ce trebuie să afle românii?

Curs BNR pentru 24 februarie 2021: cotațiile de azi

Cotațiile pentru azi sunt prezentate pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României. Noile valori alături de variațiile acestora urmează să apară în jurul orelor 13:00. Până atunci, iată care a fost evoluția monedelor de circulație internațională în zilele trecute, dar și a indicelui ROBOR!

– Modificări Indice ROBOR:

Indicele ROBOR la o lună: 1.43
Indicele ROBOR la trei luni: 1.55
Indicele ROBOR la șase luni: 1.63
Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 1.74

BNR, puternică indiferent de evenimentele din țară

„Trecutul băncii centrale a României, la fel de greu încercată ca destinul nostru naţional, a dovedit în repetate rânduri capacitatea BNR de a-şi adapta misiunea la realităţi economice dificile. În perioada interbelică, BNR a avut un rol esenţial în refacerea economică a ţării.

În acelaşi timp, a gestionat provocarea unificării monetare pe teritoriul întregii Românii şi efectele Marii Depresiuni din 1929. În anii celui de-Al Doilea Război Mondial, banca centrală a finanţat costurile acţiunilor militare ale României şi, totodată, a luat măsuri pentru temperarea inflaţiei”, arată un mesaj al președintelui României.

Curs BNR pentru: Euro

Euro –4.8743 Lei (-0.0002 Lei)

Moneda euro a atins ieri valoarea totală de 4.8745 Lei (Variația negativă -0.0001 Lei).

Curs BNR pentru: Dolar

Dolar – 4.0100 Lei (-0.0018 Lei)

Moneda dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea de 4.0118 Lei (Variația negativă -0.0070 Lei)

Curs BNR pentru: Liră sterlină

Liră sterlină – 5.6714 (+0.0192)

Cursul prezentat anterior a arătat că lira sterlină a avut valoarea totală 5.6522 Lei (Varația pozitivă +0.0158).

Klaus Iohannis, mesaj pentru BNR în plină pandemie

„Îmi face o deosebită plăcere ca, la aniversarea a 140 de ani de la înfiinţare, să transmit felicitări Băncii Naţionale a României, un adevărat reper de stabilitate instituţională de-a lungul istoriei româneşti moderne. În contextul dificil cu care România se confruntă în această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus şi al crizei economice asociate, politica monetară este un instrument cheie al stabilităţii şi relansării economice.

Modul în care vom răspunde provocărilor momentului depinde de strategia şi principiile pe care le aplicăm, de resursele şi instrumentele folosite, de rezilienţa şi credibilitatea instituţiilor noastre Banca Naţională a României face parte din eşalonul celor mai credibile şi solide instituţii şi sunt convins că rolul său cheie în asigurarea stabilităţii financiare va fi îndeplinit cu responsabilitate şi promptitudine, în cel mai eficient mod, astfel încât impactul crizei asupra vieţii românilor să fie cât mai redus cu putinţă”, arată preşedintele în mesajul adresat BNR pe site-ul oficial presidency.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI