Motivul uluitor pentru care candidații școlii de Jandarmerie au fost notați cu 10 după ce obținuseră 2 și 3. Ce a scris un elev în contestație

Motivul uluitor pentru care candidații școlii de Jandarmerie au fost notați cu 10 după ce obținuseră 2 și 3. Ce a scris un elev în contestație
Rezultatele obținute în urma examenului

Situație alarmantă la examenul pentru Școala de Jandarmi din Prahova, după ce mai mulți candidați care au obținut note de 2 și 3, au primit după contestații nota 10. Motivul este unul care subliniază încă o dată lipsa de organizare în ceea ce privește Educația, indiferent de sectorul în care se desfășoară.

Note mici, transformate în 10 după contestație

A fost scandal în Prahova, acolo unde 11 candidați pentru Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi au primit subiecte greșite la examen. Pentru că nu erau pregătiți pentru aceste subiecte vechi,  toți cei 11 candidați nu au știut să abordeze subiectele, obținând note foarte mici.

De menționat este faptul că răspunsurile au fost evaluate după grila subiectelor unice din sesiunea octombrie 2021.

Deși unii dintre elevi și-au dat seama imediat de greșeala comisă, profesorilor le-a fost greu să creadă acest lucru. Cu toate acestea, informația s-a adeverit, astfel că elevii care au obținut punctaj mic s-au simțit îndreptățiți să înainteze o contestație prin intermediul căreia să explice problema.

Ulterior, în urma contestațiilor, potrivit legii, aceștia au primit punctaj maxim, neavând nicio vină pentru această greșeală.

“La înmânarea subiectelor, mi-am dat seama că ele sunt cele din sesiunea trecută, dar nu sunt eu în măsură să comentez alegerile comisiei de examen.

Surpriza avea să vină la corectarea grilei după barem, atunci când grila de corectare a fost cea a subiectelor unice date pe toată țara, și nu a subiectelor ce ni s-au dat în sala de examen unde eram prezent, a scris unul dintre candidații care au susținut examenul la IJJ Prahova în contestația obținută de Gândul.

Mesajul transmis de Jandarmeria Română după eroarea apărută

Potrivit informațiilor oferite de Jandarmeria Română, în urma unei erori, șapte candidați pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi patru pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni au primit testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

„Referitor la situaţia înregistrată la concursul de admitere la şcolile de subofiţeri ale Jandarmeriei, Serviciul Comunicare Publică al Jandarmeriei face următoarele precizări:

– În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

– În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni).

– Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitate de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale”, a fost mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook.