30 aug. 2023 | 10:02

Motivul şocant pentru care gazul era mutat în altă cisternă, la Crevedia. Avocatul Adrian Cuculis: ”Se întâmpla de 3 ani”

Social
Motivul şocant pentru care gazul era mutat în altă cisternă, la Crevedia. Avocatul Adrian Cuculis: ”Se întâmpla de 3 ani
”Puțină lume știe de fapt ce s-a întâmplat” - Av. Adrian Cuculis

Drama de Crevedia de sâmbăta trecută a scos în evidență nereguli, de la activitatea ilegală a firmei Flagas SRL, și până la nepăsarea autorităților locale și nu numai. Bilanțul de peste 50 de victime, dintre care doi morți, pun presiune pe cei care ar trebui să dea și o decizie în anchetă. Dar, cum se întâmplă, apar și păreri, opinii ale unor persoane publice, inclusiv pe tema acestui caz, precum este motivul şocant pentru care gazul era mutat în altă cisternă, enunțat de avocatul Adrian Cuculis.

Drama de la Crevedia și liegalitățile de aici

Sâmbătă, România era zguduită de un dezastru ce ar fi putut avea și mai multe implicații devastatoare.

Un depozit GPL, despre care s-a aflat ulterior că activa ilegal, a luat foc, iar exploziile care au urmat, patru la număr, aveau să facă victime omenești, dintre care doi decedați, precum și pagube materiale imense.

Vezi și: Primarul din Crevedia, declarații halucinante după exploziile care au omorât doi oameni și au rănit alți 56: ”Nu mă simt vinovat”

Majoritatea victimelor acestei tragedii, cu arsuri pe mari suprafețe ale corpului, proveanu din rândurile celor care trebuiau să intervină la stingerea incendiilor de la depozitul GPL.

Primele declaraţii ale patronilor staţiei GPL din Crevedia. "Comunicările noastre vor fi rare și reținute"

Ce a mai rămas din depozitul de la Crevedia

Dar, parcă scos din filmele de comedie, românii aflau de ilegalitățile făcute de Flagas SRL, compania proprietară a depozitului, dar și declarațiile halucinante ale primarului din Crevedia, membru PSD, un fost urmărit penal.

Morții și dosarul penal abuziv

Ceea ce pare și mai paradoxal este ceea ce a pățit familia celor două persoane decedate în deflagrația de la Crevedia.

Fiica celor doi, rugată de frate care se afla la IML pentru a face necropsia părinților, a mers la casa care astăzi e doar o ruină, pentru a recupera actele necesare.

Vezi și: Explozii Crevedia: Motivul pentru care fiicei celor doi soţi morţi i s-a făcut dosar penal. A primit şi amendă, e disperată

Numai că, deși fusese însoțită de reprezntanții ISU, avea să fie acauzată de tentativă de furt și autoritățile demarând un dosar penal pe numele acesteia și a soțului, în condițiile în care aceasta era rudă de gradul întâi cu cei doi decedați.

Avocatul Adrian Cuculis despre motivul şocant pentru care gazul era mutat în altă cisternă

Așa cum se întâmplă de fiecare dată, iar românii se laudă că le știu pe toate, pe rețelele de socializare au apărut voci care și-au dat cu părerea, mai mult sau mai puțin în cunoștință de cauză.

Motivul şocant pentru care gazul era mutat în altă cisternă. Avocatul Adrian Cuculis: "Se întâmpla de 3 ani"

”Vă întrebați ce a fost la Crevedia?” – Avocat Adrian Cuculis

Printre cei care publicau pe Facebook părerea personală cu privire la acest caz se numără și avocatul Adrian Cuculis care a scris despre motivul şocant pentru care gazul era mutat în altă cisternă:

”Vă întrebați ce a fost la Crevedia? Puțină lume știe de fapt ce s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat. Plecăm de la o întrebare pe care vă rog să vi-o adresați.

De ce trebuia să mute gazul dintr-o cisternă în alta? Vă rog să nu mergeți pe informațiile apărute cum că ar fi avut o defecțiune, ci să gândiți mai departe fiindcă cei din zonă știau că treaba asta se tot întâmplă de 3 ani de zile.

Răspunsul este următorul: gazul s-a mutat pentru a fi combinat, pentru a fi făcut profit. Gazul pentru populație este 1 leu, iar GPL-ul este 3 lei”, și-a spus părerea avocatul Adrian Cuculis pe Facebook.

Vezi și: Marcel Ciolacu, sancțiuni dure după exploziile de la Crevedia: ”Un primar care ”n-a știut” și căruia nu-i pasă de tragedie”

Deși cele relatate de avocat nu sunt susținute de dovezi concrete, ideea poate fi luată în considerare, dar, în cele din urmă, procurorii sunt cei care vor concluziona care au fost motivele care au stat la baza acestei tragedii de proporții din Crevedia.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Nadia și Ceaușescu. Ce a primit gimnasta după Montreal și cine s-a opus
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Criză de locuințe în București. Cât ar putea crește prețurile
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Când trecem la cărțile de identitate electronice? 5,5 milioane de români trebuie să schimbe buletinul
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se oferă RECOMPENSĂ pe CAPUL lui TRUMP. Planul secret, descoperit într-o SCRISOARE
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro