04 ian. 2022 | 16:07

Motivul pentru care zeci de mii de asiatici și africani vor veni în România la muncă. Anunțul clar

Știri generale
Motivul pentru care zeci de mii de asiatici și africani vor veni în România la muncă. Anunțul clar
Motivul pentru care zeci de mii de asiatici si africani vor veni in Romania la munca. Anuntul clar

Românii aleg să plece în Occident să muncească, fapt care duce la o lipsă a forței de muncă în România. Asiaticii și africanii vor veni în număr mare în acest an pe teritoriul țării pentru a munci. Care este motivul pentru care aceștia au ales România și ce joburi vor avea aflăm în rândurile de mai jos!

Muncitori din Asia și Africa invadează România

Lipsa forței de muncă din România a reușit să deschidă calea pentru muncitorii asiatici. La începutul acestui an sunt așteptați aproximativ 30.000 de muncitori din Asia și Africa să ocupe locuri de muncă.

Una dintre companiile cu cea mai mare experiență pe piața serviciilor de recrutare a personalului asiatic din România, activă pe piață încă din 2010 este Work From Asia. Această companie recrutează personal pentru a ocupa locurile disponibile de muncă din întreaga lume, inclusiv pentru țară noastră.

„Noi aducem muncitori din Asia, majoritatea provenind din Filipine, Indonezia, Sri Lanka și Nepal, dar avem și surse precum Africa”, a declarat, la PROFIT NEWS TV, Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work From Asia.

Din cauza crizei sanitare și al lipsei de personal din instituțiile publice, viza oferită de Statul Român pentru muncitorii s-a mărit de la 4 la 6 luni. Acest lucru poate veni spre ajutorul asiaticilor care vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a munci. Compania estimează că în perioada anului 2022, aproximativ 100.000 de noi angajați vor ajunge pe teritoriul țării noastre.

„Avem nevoie urgent de muncitori în construcții, producție și HoReCa. Astăzi se caută muncitori în toate domeniile. Circa 30.000 de muncitori vom mai recruta până la finalul primului semestru din 2022”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh.

Acesta a mai notat faptul că 90% dintre muncitorii străini recrutați prin firma sa își termină contractual și sunt şi mult mai harnici decât românii.

România, un popas spre Occident

Muncitorii străini își doresc să ajungă în Occident pentru a ocupa un loc de muncă, chiar și mai bine plătit decât la noi în țară.

„Străinii vin de nevoie, iar angajatorii sunt mulțumiți, pentru că în momentul de față se pot baza pe ei mai mult decât pe muncitorii localnici din România (…) Este un fenomen care se amplifică din ce în ce mai mult. Se poate vedea pe rețelele de socializare cum asiaticii caută o portiță de intrare în Europa. Fac asta pentru că vor să ajungă în Occident, unde pe moment nu au job-uri active. Și atunci aplică în România în speranța că pot să traverseze pe calea terestră către Germania, Spania sau Portugalia. Este ilegal acest lucru. Deportarea este următorul pas pentru așa ceva”, a declarat managerul Work From Asia.

După ieșirea Marii Britanii din UE, muncitorii străini au de ales între Germania, Franța și alte state occidentale. De aceea, faptul că vin să lucreze în România, le deschide apetitul pentru a pleca spre țări străine. Guvernul României vrea să majoreze, în 2022, numărul avizelor care pot fi acordate muncitorilor străini, la 100.000 de lucrători, după ce în 2021 a fost stabilit numărul de 25.000 angajați, dublat ulterior la un total de 50.000.

Acest lucru poate fi văzut cu ochi bun de angajatorii privați din România, care se plâng oricum că nu au personal, mai ales în luni aglomerate de vară.

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie 2024
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro