Motivul pentru care TVR a refuzat să transmită meciurile din Europa League. Echipele românești, ocolite de Televiziunea Publică

Motivul pentru care TVR a refuzat să transmită meciurile din Europa League. Echipele românești, ocolite de Televiziunea Publică

Avem echipe în cupele europene, dar nu toate meciurile sunt transmise la televizor. Din cele 3 partide care se joacă joi, 25 iulie, în turul 2 preliminar Europa League, doar cea a FCSB-ului este televizată. TVR a refuzat să transmită meciurile din Europa League, deși avea opțiunea de a difuza partidele disputate de Viitorul Constanța.

TVR a refuzat să transmită meciurile din Europa League

Honved Budapesta – CSU Craiova (ora 19.55), Alashkert – FCSB (ora 20:00) și Gent – Viitorul Constanța (ora 21:30) sunt meciurile echipelor românești în turul 2 preliminar Europa League. Dintre acestea, doar partida jucată de echipa lui Gigi Becali în Armenia se vede la televizor, pe Pro TV. În ceea ce privește meciul oltenilor din Ungaria, acesta nu este transmis de niciun post de televiziune.

TVR a avut opțiunea să transmită partida dintre Gent și Viitorul Constanța, care se dispută joi, de la ora 21:30. Postul public de televiziune a renunțat la transmisiune în urmă cu două zile, pe motiv că prețul cerut de belgieni este prea mare.

„Gent – Viitorul nu se vede la TV în România. TVR a renunțat la această transmisie cu două zile înainte de meci din motive de preț ridicat, 25.000 de euro + TVA. Din cauza timpului scurt de promovare a returului din 1 august, luat deja de TVR, nicio altă televiziune nu a preluat drepturile pentru turul de astăzi. Noi ne întoarcem în timp și putem ‘vedea’ meciul doar la Radio România Actualități, a declarat Dana Iancu”, deținătoarea unei agenții care cumpără drepturi TV.

Meciurile celor 3 echipe românești care joacă în Europa League pot fi urmărite în format live text + video accesând link-urile de mai jos.

Honved Budapesta – CSU Craiova (ora 19.55)

Alashkert – FCSB (ora 20:00)

Gent – Viitorul Constanța (ora 21:30)

Dacă va trece de Honved, Craiova o va întâlni în turul 3 de pe AEK Atena, în timp ce FCSB va juca împotriva învingătoarei dintre Boleslav și Ordabasy, iar Viitorul cu învingătoarea dintre Larnaca și Levski Sofia.