Motivul pentru care mii de români merg la Cascada Cailor an de an. FOTO

Motivul pentru care mii de români merg la Cascada Cailor an de an. FOTO
Cascada Cailor, locul perfect pentru o vacanță de neuitat

Mii de români merg an de an la Cascada Cailor, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe meleagurile noastre. Situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de nord-est a Munților Rondei, Cascada Cailor atrage nu doar prin peisajul de vis, ci și prin legendele sale. Este un loc ideal pentru a-ți petrece concediul.

Cascada Cailor, locul perfect pentru o vacanță de neuitat

Legenda spune că Muntele Piatra Rea era locul preferat al localnicilor pentru a-și ține hergheliile de primăvara până toamna, datorită pășunilor întinse și bogate. Dar acest loc nu era tocmai unul ferit de primejdii pentru caii care pășteau, căci un urs își mai făcea uneori drum și ataca pe furiș câte un mânz care se pierdea de restul sutelor de cai. Șansele de reușită ale ursului în câmp deschis erau însă foarte slabe.

Tocmai de aceea ursul încerca să încolțească hergheliile și să le ducă într-un loc mai strâns, deasupra prăpăstiilor, loc care astăzi se numește Cascada Cailor. Singura posibilitate de scăpare pentru bietele animale era să se arunce în râu.

Cascada Cailor
Cascada Cailor

Într-o noapte foarte întunecată s-a pornit o furtună cumplită, iar ursul a ieșit din nou la vânătoare. Caii s-au speriat de atacul ursului și de fulgerele înfiorătoare și au luat-o la fugă spre prăpastie. Câțiva dintre ei au scăpat, însă cei mai mulți și-au găsit sfârșitul în prăpastie. Din acel moment, localnicii au numit locul Cascada Cailor, iar muntele se numește acum Muntele Cailor. Circul glaciar a fost numit Podul Cailor, în timp ce pârâul se numește Izvorul Cailor.

Mii de români merg să viziteze Cascada Cailor în fiecare an

Cascada Cailor este un loc preferat de mii de români care, odată ajunși aici, promit să vină și anul următor. Apa acumulată în urma ploilor și a topirii zăpezilor se adună într-un circ glaciar și se scurge pe versantul abrupt al Rezervaţiei Piatra Rea. Astfel, se formează o cascadă în mai multe trepte, cu căderi succesive de 40 de metri, apoi de 20 de metri, apoi iar de 40 de metri.

Telescaunul care duce spre Cascada Cailor
Telescaunul care duce spre Cascada Cailor

Accesul se face fie pe jos de la Borşa pe o potecă, fie cu telescaunul din stațiunea Borșa. De la capătul superior al telescaunului până la Cascada Cailor sunt 15 minute de mers pe jos. Dacă vrei să vizitezi Cascada Cailor, trebuie să știi că telescaunul pornește doar dacă se adună grupuri de 10-15 turiști.

Ultima cursă cu telescaunul este la ora 17:00. Dacă nu ajungeți până la această oră la capătul superior al telescaunului, cel mai probabil va trebui să o luați pe jos la vale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI