Motivul pentru care Camilla este numită Regină consoartă. Cine a insistat ca soţia lui Charles să primească acest titlu

Motivul pentru care Camilla este numită Regină consoartă. Cine a insistat ca soţia lui Charles să primească acest titlu
De ce este numita sotia regelui Charles al III-lea regina consoarta

Am aflat motivul pentru care Camilla este numită Regină consoartă și nu Regină. Există o diferență între cele două titluri. Cine a insistat ca soţia lui Charles să primească acest titlu, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

De ce este numită Camilla Parker Bowles regină consoarta și nu regină. Elisabeta a stabilit dinainte

Odată ce Prințul Charles va fi încoronat Regele Charles al III-lea, soția sa, Camillei Parker Bowles i se va oferi titlul de „Regină consoartă”. De ce aceasta nu va fi numită simplu „Regină”? Pentru că între cele două titluri există o diferență.

Soția regelui Charles al III-lea va lua această titulatură pentru că chiar regina Elisabeta a II-a a spus că dorește ca aceasta, ducesă de Cornwall, să fie cunoscută drept „Regina Consort” atunci când Prințul Charles va fi înscăunat.

Regina a spus cum să fie numită soția fiului său anul acesta

Regina a făcut anunțul cu privire la titlul Camillei chiar în ajunul Jubileului său de platină, care a marcat 70 de ani de la urcarea ei pe tron, într-un mesaj către public care a fost distribuit pe rețelele sociale pe data de 5 februarie.

„Când, la plinătatea vremii, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie. Și dorința mea sinceră este ca, atunci când va sosi timpul, Camilla să fie cunoscută în calitate de Regina Consoartă în timp ce își continuă propriul serviciu loial”, scria Regina Elisabeta a II-a la acel moment.

Charles a respectat dorința mamei lui

Regina a precizat atunci că soția Regelui Charles al III-lea, Camilla Parker Bowles, va primi titlul de „Regina Consoartă”, nu doar „Regină”, în declarația făcută.

Regele Charles al III-lea și Camilla pare că au urmat întocmai dorințele regretatei Reginei Elisabeta a II-a, pentru că declarația care anunța decesul ei suna așa: „Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”.

Care este diferența dintre regină și regină consoartă

Mulți se întreabă acum care este diferența dintre regină și regină consoartă. „Regină” se referă de obicei la monarhul domnitor, în timp ce „Regina Consoartă” este titlul oficial pentru soția sau însoțitorul unui monarh. Întrucât Camilla este căsătorită cu Regele Charles al III-lea, care este moștenotorul de drept al reginei, aceasta este „Regina consoartă”.

În mod asemănător, soțului unei regine nu i se dă de obicei titlul de „rege”. Spre exemplu, Prințului Philip nu i s-a acordat niciodată titlul de rege, în ciuda faptului că s-a căsătorit cu Regina Marii Britanii. S-au vehiculat mai multe motive. Nu i s-a acordat titlul de rege pentru că și-ar fi depășit astfel soția sau din cauza naționalității sale pe care o avea, danezo-elenă.

Urmăriți Playtech.ro și pe