Motivul nebănuit pentru care unii copii plâng mai mult decât alții. Explicația științifică, mulți nu se gândesc la asta
Multe mămici se întreabă de ce copiii lor plâng mai mult în momentul în care aud alți părinți că vorbesc despre cât de cuminți sunt micuții lor. Iată că s-a aflat răspunsul la această întrebare care le dă mari bătăi de cap mămicilor și tăticilor. Răspunsul uluitor o să îi surprindă pe mulți români.
Motivul pentru care micuții plâng prea des. Ce se întâmplă cu ei, de fapt
Ana-Maria Drăguță, psiholog clinician și membru al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, a explicat că stresul îi face pe micuți să plângă mai mult. Aceștia pot să treacă printr-o traumă adusă de numeroase motive, astfel că simt nevoia să se descarce pentru a trece printr-un proces de vindecare.
Micuții pot să își exprime sentimentele rănite din multe motive, iar stresul din familie își poate pune amprenta asupra lor. Aceștia pot să treacă prin confuzie și durere în cazul în care se mută într-o casă nouă, părinții divorțează sau chiar și atunci când se naște un frățior sau o surioară.
„Plânsul este un proces natural de vindecare, copilul plânge pentru a-și exprima sentimentele sale rănite sau dureroase.
Copiii plâng spontan după ce au experimentat orice fel de stres sau traume. Cu cât există mai mult stres în viața lor, cu atât mai mare va fi nevoia lor de a plânge.
Există mai multe surse de stres în viața copiilor: boli, lovituri, spitalizare, certurile, separarea sau divorțul părinților, mutarea într-o casă nouă, când începe o școală nouă sau la nașterea unui frate sau unei surori, toate acestea sunt motive de durere, confuzie și anxietate.
Chiar și ocaziile fericite pot fi stresante, în cazul în care acestea sunt supra-stimulative. Nu este neobișnuit pentru copii mici să izbucnească în lacrimi în timpul petrecerii zilei de naștere, de exemplu.”, a zis Ana-Maria Drăguță pentru totuldespremame.ro.
Ce trebuie să știe toți părinții. Specialiștii au făcut o descoperire uluitoare despre micuți
De asemenea, Ana-Maria Drăguță a explicat faptul că mai multe studii au dezvăluit că micuții care au avut complicații medicale în timpul nașterii s-au confruntat cu stresul timpuriu, astfel că plâng mai des față de cei care au venit pe lume fără probleme.
„Mulți copii poartă cu ei experiența traumei sau stresului timpuriu, prenatal sau chiar din momentul nașterii. Studiile au arătat că bebelușii care au avut complicații medicale în timpul nașterii plâng mai mult decât cei a căror naștere a fost mai puțin traumatică.”, a adăugat ea.