Moțiunea de cenzură, un eșec de proporții: ”N-au voturi ca să treacă moțiunea”, spune Daea

Moțiunea de cenzură, un eșec de proporții: ”N-au voturi ca să treacă moțiunea”, spune Daea

Conform liberalilor, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă ar trebui să fie depusă astăzi, 1 octombrie. PSD-iștii sunt însă foarte relaxați.

Liberalii au anunţat de curând, prin intermediul deputatului Ioan Cupşa, că moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva Guvernului Dăncilă va fi depusă pe 1 octombrie, pentru ca pe 8 sau 9 octombrie actualul guvern să fie demis. Replicile la adresa acelei promisiuni nu au întârziat însă să apară. Viorica Dăncilă, care a anunțat că moțiunea de cenzură nu va trece de Parlament, este cât se poate de optimistă. ”Filmul veşnicei moţiuni, care, până acum, mai degrabă a dărâmat şi dezbinat Opoziţia decât Guvernul”, a spus premierul.

În seara de luni, invitat la TVR, ministrul agriculturii a făcut și el câteva declarații pe același subiect, ca un ecou al lui Dăncilă. „Moţiunea de cenzură nu trece pentru că n-are cum să treacă. N-au voturi ca să treacă moţiunea. Dacă le au, treaba lor. Vom vedea în momentul în care pun bilele respective. Guvernul Dăncilă nu e schilodit. Uitaţi-vă în programul de guvernare şi veţi vedea că eu, la Ministerul Agriculturii, n-am nicio întârziere. România a adus de la Uniunea Europeană prin agricultură 9 miliarde de euro, în doi ani şi nouă luni. A adus în economia ţării şi venit”, a spus Daea.

În ceea ce privește conflictul dintre premier și președinte, ministrul PSD-ist a clasificat întreaga dispută ca fiind incorectă. „După cum am văzut, când vrei să decredibilizezi pe cineva te foloseşti de tragedia asta de la Caracal pe care am văzut-o şi să o ridici la rang de politică. Mă refer la această dispută (între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, n.r.) care este incorectă pentru simplul motiv că eu nu mi-aş îngădui, ca om, să ridic aceste cazuri la nivel de politică pentru o campanie electorală”, a afirmat Daea.

În final, va fi interesant de văzut dacă această moțiune va fi diferită de toate celelalte din ultimii ani, dar optimismul PSD-iștilor este puțin probabil să fie ancorat în nimic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI