Moșii de vară, 2019, tradiții și superstiții. Ce să nu faci în această zi. Aduce ghinion!

Moșii de vară, 2019, tradiții și superstiții. Ce să nu faci în această zi. Aduce ghinion!
Moșii de vară, tradiții și superstiții

Sâmbăta dinainte Duminicii Rusaliilor este ziua în care sufletelor celor trecuți în neființă se pomenesc. Creștinii respectă datinile și nu trec peste superstițiile care le aduc un an rău. Ce trebuie să faci în această zi?

Moșii de vară 2019. Ce aduce ghinion?

Moșii de vară pică în fiecare an în ziua de sâmbătă, înainte de Duminica sfântă de Rusalii. Morții pomeniți atunci mai poartă numele și de Moșii de Vară. Anul acesta, Moșii de Vară 2019 se prăznuiesc în ziua de 15 iunie. Tot ce se dă de pomană în numele celui decedat trebuie să fie nou și proaspăt. De obicei, se împart vase, căni umplute cu vin, apă sau lapte și colaci.

În unele regiuni, Moșii de Vară încep de dimineața sâmbetei de Rusalii. Ritualul de pomenire are loc în cimitire, unde mormintele sunt curățate și împodobite, iar lumânări sunt aprinse pe toată durata sărbătorii.  Ofrandele sunt aduse la morminte pentru că datina arată că sufletele morților vor fi împăcate astfel și se vor întoarce fără incidente în mormânt.

Moșii de vară 2019: Tradții și superstiții
Moșii de vară 2019: Tradții și superstiții

Tradiții și superstiții

-Oamenii nu au voie să măture pentru că va veni furtuna asupra ta
-Primul fel de mâncare gătit în acea zi se dă de pomană
-Se dă de pomană ceapă verde și usturoi verde pentru ca grădina să fie roditoare
-Dacă scoți apă din fântână, trebuie să pui un bănuț în ea pentru apa celor morți
-Dacă arunci o crenguță de tei sfințită în timpul ploii, va opri furtuna ce are să vină

Tropar de Rusalii

Locuitor puștiului și înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Tihon; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cerești daruri luând, vindeci pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la ține cu credintă. Slavă Celui Ce ți-a dat ție putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe ține; Slavă Celui Ce lucrează prin ține tuturor tămăduiri.” 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI