Monstrul din Caracal deschide o listă cu cei mai sadici criminali în serie din istoria României

Monstrul din Caracal deschide o listă cu cei mai sadici criminali în serie din istoria României
Gheorghe Dincă, unul dintre cei mai sadici criminali în serie din România

Gheorghe Dincă deschide o listă cu cei mai sadici criminali în serie din istoria României. Crimele odioase comise de bărbatul din Caracal au îngrozit România și au adus aminte de nume precum Ion Rîmaru, Iancu Berilă, Florea Rîmaru și Vasile Tcaciuc.

Gheorghe Dincă, unul dintre cei mai sadici criminali în serie din România

Crimele comise de bărbatul din Caracal au îngrozit România și au declanșat un val de mânie și nemulțumire a cetățenilor la adresa statului, care nu a reacționat prompt și a permis ca o tânără de 15 ani să fie batjocorită și ucisă fără milă, după ce a sunat la 112 și a cerut ajutor. Alexandra Măceșanu nu a fost singura victimă a bestiei cu chip de om. Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a violat și ucis o altă tânără, pe Luiza Melencu, pe care ulterior a aruncat-o în Dunăre. Bărbatul a devenit, astfel, unul dintre cei mai odioși criminali în serie din istoria României.

De-a lungul timpului, mai mulți criminali în serie au marcat societatea românească prin faptele lor. Cei mai periculoși au fost Petre Silberschmied „Argintaru”, Gică Cioc zis Balaurul, Petrică Ciucă, Grigore Uruc, Nicolae Purecică zis Nae Chioru, Iancu Berilă, Ion Rîmaru, Florea Rîmaru, Vasile Tcaciuc și Vera Renczi.

Dintre criminalii în serie enumerați mai sus, ultimii patru au fost cei mai periculoși. Ion Rîmaru a îngrozit Capitala la începutul anilor ’70, când a ucis 4 femei și a mai comis şase tentative de omor, cinci violuri, o tentatiăa de viol şi mai multe furturi şi tâlhării. Și tatăl lui a dat dovadă de un sadism ieșit din comun. Deși a ucis 5 femei în perioada 1944-1945, el nu a fost prins niciodată, însă la un an de la execuția fiului său, cadavrul său a fost descoperit pe o linie de cale ferată.

Vasile Tcaciuc a îngrozit Iașiul în anul 1935, când sub podeaua fostei sale locuințe au fost găsite 6 cadavre care prezentau urme de lovituri de topor. Tcaciuc a recunoscut că a ucis cele 6 persoane, dar și alte 20 de care anchetatorii încă nu știau.

Vera Renczi rămâne în istorie drept cel mai periculos criminal în serie. În subsolul clădirii în care locuia au fost găsite 35 de sicrie din zinc în care se aflau cadavrele a 34 de bărbaţi, dintre care două erau ale foștilor soți. Toate victimele ei au fost otrăvite cu arsenic.