Monica Pop, reacție furioasă după o nouă obligativitate pentru români: ”Este absolut inutilă”

Monica Pop, reacție furioasă după o nouă obligativitate pentru români: ”Este absolut inutilă”
Autoritățile propun o nouă relaxare a restricțiilor

La nivel național incidența ratei de infecție a început să scadă. În București este a treia zi consecutivă cu un indice sub 3 la mia de locuitori. Aceste noi date au determinat autoritățile să se gândească serios la redeschiderea restaurantelor. În aceeași măsură se gândesc să redeschidă și cinematografele și teatrele. Nuami că totul va fi condiționat de un anume aspect, foarte important, mai spun autoritățile. Măsurile anunțate au intrat sub lupa celebrului medic oftalmolog Monica Pop.

Autoritățile propun o nouă relaxare a restricțiilor

În ultimele zile trendul, conform autorităților, este de scădere a incidenței ratei de infectare, la nivel național. La nivelul Bucureștiului Prefectul Alin Stoica anunța a treia zi consecutivă cu o incidență sub 3 la mia de locuitori.

Tot astăzi Prefectul anunța că se ia în calcul măsura de relaxare a restricțiilor. Asta ar însemna redeschiderea parțială a restaurantelor, cinematografelor și a teatrelor din București.

Deocamdată s-a pus problema de acces la o capacitate de 30 % în interior, fie că vorbim de restaurante, cinematografe sau teatre. O altă condiție, după cum declara Alin Stoica, ar fi dovada vaccinării a locuitorilor capitalei pentru a putea avea acces. Condiția nu ar fi una nepotrivită, ținând cont că și alte state europene au luat o astfel de măsură.

Monica Pop nu este de acord cu noile măsuri

Măsurile anunțate au intrat sub lupa celebrului medic oftalmolog Monica Pop. Medicul a criticat mai ales obligativitatea dovezii vaccinării pentru a putea avea acces în spațiile interioare din teatre, cinematografe sau chiar restaurante. Deși o măsuă luată și de alte state europene, în opinia medicului Monica Pop, ar fi o dovadă de discriminare.

„Varianta testării este aproape imposibilă pentru că costă foarte mult. Omul care vrea să își cumpere un bilet la un spectacol trebuie să plătească și biletul și testul, ceea ce e imposibil. Dacă vor să meargă doi membrii ai familiei s-a terminat cu salariul. (…) Deci este foarte greu, dacă se păstrează măsurile respective și sunt în sala 30%, distanțarea există. Explicația este foarte simplă, vaccinul nu păzește de boală.

Vaccinul determină la forma de boală să fie mai atenuată. (…) INMS a comunicat peste 25.000 de persoane vaccinate care au făcut boala. Deci perfect poate fi bolnav un vaccinat. Sunt 17 milioane de oameni nevaccinați. (…) E un lucru absolut incredibil și absolut inutil. Sunt foarte uimită că nu au ieșit actorii să spună nimic.”,a decalrat medicul Monica Pop.

”Sunt foarte uimită că nu au ieșit actorii să spună nimic”

Noile măsuri, deși anunțate ca fiind o relaxare, nu ar ajuta cu nimic. În opinia medicului Monica Pop aceste măsuri nu fac altceva, decât să producă discriminare și o cheltuială imensă pentru români. În același timp, medicul a mai adus în discuție și lipsa de reacție a artiștilor din România, mulți dintre aceștia ctiticând în trecut deciziile autorităților.

”Sunt foarte uimită că nu au ieșit actorii să spună nimic. (…) Ei sunt cei implicați, nu am văzut nicio reacție din partea lor.

Nu am văzut artiștii, cântăreții și toți cei care fac spectacole nu am văzut să sară. Ei vor fi cei care vor suferi din punctul acesta de vedere”, a mai explicat dr. Monica Pop, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI