Monica Pop, reacție cruntă la adresa dispecerului de la 112 care a refuzat să ajute o mamă disperată. Ce pedeapsă ar merita

Monica Pop, reacție cruntă la adresa dispecerului de la 112 care a refuzat să ajute o mamă disperată. Ce pedeapsă ar merita
Monica Pop, despre dispercerul de la 112

Medicul Monica Pop este cunoscut pentru modul său transparent în care își expune părerea despre neregulile care se întâmplă în sistemul medical românesc și nu doar atât. Cea mai recentă situație este cea a unei mame din Galați care a solicitat ajutoare pentru a-și putea găsi fata care fugise de lângă ea. După ce a aflat mai multe informații, dispecerul de la 112 a refuzat să-i acorde ajutor femeii, mai mult, vorbindu-i pe un ton răstit și răutăcios.

Mamă, refuzată să primească ajutor din partea 112

Situațiile cu adevărat scandaloase sunt aspru criticate de către celebrul medic, solicitând autorităților să ia măsuri pentru rezolvarea lor. O discuție absolut șocantă a fost înregistrată de Mariana Iarcovici, o mamă a unei adolescente de 16 ani cu probleme psihice.

Aceasta a povestit pentru Libertatea situația halucinantă prin care a trecut după ce fata sa a dispărut subit de lângă ea și nu a mai putut să-i țină pasul pentru a o urmări.

De asemenea, femeia a povestit că, din cauza bolii de care suferă, copila are o forță izbitoare căreia mama sa nu-i poate face față, astfel încât, avea nevoie de ajutorul Poliției pentru a o mobiliza. Din păcate, răspunsul dispecerului de la 112 a fost unul dezamăgitor și inuman, acesta încercând să o convingă pe mamă că poliția nu are cum să-I găsească fata, dacă ea nu se vede nicăieri,

„Oamenii sunt foarte căzuți moral în țara asta”

O țară întreagă s-a revoltat la auzirea dialogului între mama disperată și femeia de la Ambulanț Galați, astfel că medicul Monica Pop a vrut să dezbată acest subiect public. Invitată în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, aceast a criticat aspru lipsa de omenie și de valori morale de care a dat dovadă un angajat care se află la job pentru a ajuta oamenii și nu pentru a le întoarce spatele.

Potrivit acesteia, angajata de la 112 ar trebui să realizeze singură ce greșeală imensă a făcut, dându-și imediat demisia. În plus, medicul oftalmolog consideră că pentru un astfel de job, viitori angajații ar trebui să treacă printr-o selecție mult mai dură.

„Este foarte greu de caracterizat așa ceva. Problema este că oamenii sunt foarte căzuți moral în țara asta și cred că nu le mai pasă. Asta și demonstrează (n.r dispecerul 112) că nu le mai pasă și nu îi interesează. Doamna de la 112 nu o fi avut copii? Trebuia să sară şi să încerce măcar nu să bagatelizeze aşa.

Trebuie foarte serios selectat personalul care lucrează în asemenea locuri pentru că altfel nu se rezolvă nimic.

Au murit fetele alea de la Caracal, sau aşa se bănuiește, pentru că o astfel de persoană nu s-a descurcat și nu a știut să rezolve problema să trimită un echipaj acolo cum ar fi trebuit. Nu trebuie să se mai întâmple niciodată aşa ceva.

Această doamnă merită pedepsită drastic, iar dacă are puțină conștiință să se ducă singură să își depună demisia. Să plece de acolo și să meargă să lucreze într-un loc unde nu e cu oameni, că așa ceva nu se poate”, a spus medicul Monica Pop la Sinteza Zilei de la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI