Răspunsul revoltător primit de la 112 atunci când o mamă disperată reclamă dispariția fiicei sale. Ce a putut spune dispecerul

Răspunsul revoltător primit de la 112 atunci când o mamă disperată reclamă dispariția fiicei sale. Ce a putut spune dispecerul
Reacția 112 atunci când o mamă reclamă dispariția fetei sale Sursă foto ilustrativă

Dispriția copiilor din România este foarte comună, iar din păcate, mulți dintre aceștia sunt găsiți morți după mai multe zile. În urmă cu patru zile, mai exact, vineri seară, un apel la 112 anunța dispariția unei adolescente de 16 ani cu probleme psihice. Din păcate, reacția dispecerei de la Ambulanță a șocat părintele îndurerat, astfel că a decis să facă publică conversația dintre cele două.

Fata dispărută fusese externată de la Spitalul de Psihiatrie

Mariana Marcovici a povestit cu durere în suflet experiența pe care a trăit-o în urmă cu câteva zile, atunci când a fost pusă încă o data în fața incompetenței anumitor angajați esențiali pentru siguranța cetățenilor.

Aceasta a relatat cum fata sa diagnosticată cu probleme psihiatrice a dispărut de lângă ea la scurt timp după externarea din Spitalul de Psihiatrie din Galați.

O perioadă de timp a reușit să o urmărească, însă văzând că nu-I poate ține pasul, femeia disperată a sunat la 112 pentru a solicita ajutoare. Aceasta a explicat, de asemenea, că fiica sa are o putere extrem de mare, care o depășește pe a mamei.

“Episoadele hipomaniacale sunt cu violențe. Inclusiv fizice. Adică nu te poți apropia de ea. Copiii NPI au o forță fizică mult mai mare decât ceilalți. Un om obișnuit nu poate reține un bolnav psihic, pentru că nu are forță. Asta doar dacă e cel puternic, foarte dominant, ceea ce nu e cazul la mine, care sunt juma de buletin”, a explicat femeia.

Primul apel la 112 a fost un eșec total

La primul apel la 112, dispecera de pe Ambulanță i-a transmis femeii că un copil nu poate fi dat dispărut, atâta timp cât se afla în raza vizuală a unei persoane apropiată.

„Nu am putut să o rețin, așa că am alertat 112 și am încercat să mă țin după ea cât să le spun oamenilor unde se află, pentru că 112 urma să mobilizeze poliție plus ambulanță. Eram pe faleză la Galați. Am mers la „Târgul de la P-uri”, apoi, de acolo, înspre strada Navelor.

Am urmărit-o până la faleză, undeva în zona Restaurantului Alex. De unde, efectiv, i-am pierdut urma! Era seară, pe înserat. Apelul a fost făcut la 21:03. Era amurg, avea să se întunece în curând de tot”, a povestit femeia.

Pentru că și-a pierdut copilul din ochi, mama a sunat din nou la 112 pentru a anunța că fata nu se mai află în aria sa vizuală. În acest moment, femeia a primit o altă palmă puternică din partea unei angajate de la Ambulanța Galați, motivând că Poliția nu are cum să găsească fata, atâta timp cât nu se mai vede pe nicăieri.

„Aici intervine al doilea apel. Cel pe care îl auziți dumneavoastră este al doilea apel, în care eu anunțam că i-am pierdut urma. Și am aflat că, potrivit protocolului lor, copilul este dispărut doar atunci când eu nu îl mai văd.

Adică dacă eu alertez 112 că a plecat copilul de lângă mine, că nu îl pot reține, nu se consideră dispărut. De-abia la al doilea apel s-a considerat că e dispărut. Și s-a soldat cu ce ați auzit dumneavoastră. Doamna respectivă e de la Ambulanța Galați. Nu s-a recomandat”, a continuat mama să povestească.

Dialogul cu dispecera de la Ambulanță:

– 112, ce urgență aveți?

– Am revenit. I-am pierdut urma în zona restaurantului… Alex, pardon. Pe faleză.

Deci n-o mai vedeți acum, nu mai știți unde este.

– A urcat prin boscheți…

– Da, rămâneți să le spuneți celor din Ambulanță (se întrerupe) (se trece la Ambulanță)

– A pierdut-o, extraordinar… Alo?

– Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.

– Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

– E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?

Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, un s-o caute Poliția?

– Păi, nu știu, doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?

Păi, cum nu știți? Dumneavoastră n-o mai vedeți deloc?

– Dacă nu îmi găsește minorul, Poliția la ce mai…

Doamnă, mă ascultați un pic, vorbiți numai dumneavoastră? Facem un dialog? Auziți, doamnă, vorbiți cu Poliția. Poliția, chiar fac inversare, că nu se poate…”, potrivit Libertatea.

Ulterior, mama a anunțat că fata sa a fost găsită la spitalul de unde fusese externată, din cauza obsesiei pe care o dezvoltase pentru gardianul instituției. Copila a fost internată din nou, urmând a fi monitorizată de specialiști.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI