Monica Pop, reacție categorică după blocarea proiectului pentru copiii cu sindromul Down. Ce i-a transmis lui Clotilde Armand

Monica Pop, reacție categorică după blocarea proiectului pentru copiii cu sindromul Down. Ce i-a transmis lui Clotilde Armand
Monica Pop reacții dure la adresa primarului Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, reușește să declanșeze un nou scandal. După cel cu gunoaiele din sector, acum a reușit să blocheze un proiect destinat copiilor cu sindrom Down. În ședința de consiliu i s-a refuzat de către consilierii PNL și PSD rectificarea bugetară. Ca răspuns, Clotilde Armand a scos de pe ordinea de zi aprobarea proiectului. PNL și PSD, ulterior, au ieșit la atac, acuzând primarul și calificând gestul ca o răzbunare. Printre cei care au reacționat dur pe această temă a fost și medicul Monica Pop.

Clotilde Armand și deciziile din Primăria Sector 1

Clotilde Armand nu se dezminte. După ce a reușit să umple sectorul de gunoaie, reziliind contractul cu firma de salubrizare, Clotilde Armand a mai generat, cel puțin alte două scandaluri. Primul dintre ele, legat de cel mai mare spital pentru copii, “Grigore Alexandrescu” , spital la care primarul a decis retragerea firmei de pază, pe motiv de lipsă de bani.

Ulterior au ieșit la iveală și alte decizii luate de Clotile Armand, privind un proiect de peste 70 de milioane de euro pentru construirea unei noi clădiri. Proiectul și, implicit, banii erau aprobați de Banca Mondială, dar exista un termen limită până la care trebuiau accesate fondurile. Din păcate termenul a trecut, iar banii se pare că nu vor mai putea fi accesați.

Un nou război între primar și consilierii din primărie

Cel de-al doilea scandal, de altfel cu cele mai multe reacții dure în spațiul public, a venit după ultima ședință de consiliu. La această ședință Clotilde Armand cerea o rectificare bugetară, motivația fiind lipsa de fonduri.

Consilierii PNL și PSD au votat împotriva acestei rectificări, având în vedere că se dorea tăierea fondurilor pentru liceele și școlile din sector, inclusiv bursele copiilor. Ca răspuns la acest vot de veto, Clotilde Armand lua o decizie dură, și anume retragerea de pe agenda zilei un proiect destinat copiilor cu sindrom Down.

Fondurile pentru acest proiect, în proporție de 80% erau deja strânse, Clotilde Armand trebuind să aprobe, din partea primăriei, suma de 900.000 de euro. Unul din consilierii PNL, Sebastian Burduja, este cel care a acuzat-o de răzbunare pe Clotilde Armand, spunând că mai era nevoie doar de acești bani pentru a demara construcția centrului.

„Se vede şi în înregistrarea şedinţei Consiliului Local de vineri. În momentul în care nu i-au trecut amendamentele şi proiecte de rectificare bugetară, dânsa a solicitat retragerea acestui proiect pentru copiii cu sindrom Down şi autism.

Este de o ticăloşie greu de imaginat şi am cerut public să-şi ceară scuze şi să revină asupra acestei decizii.”, a explicat Sebastian Burduja.

Monica Pop reacții dure la adresa primarului Clotilde Armand

Decizia halucinantă a primarului Clotilde Armand de a refuza fondurile pentru construcția acestui centru, plus celelalte decizii, au generat un adevărat oprobiu public la adresa sa. Printre cei care au reacționat extrem de dur, invitând-o pe Clotilde Armand să vadă copii cărora le era adresat centrul, a fost și Monica Pop.

„În primul rând vreau să vă spun că am ca şi pacienți copii cu Sindrom Down. Aș vrea să spun celor care blochează acest proiect să meargă și să îi vadă și după vor vedea cum se comportă. Să fie invitată acolo doamna primar.

Un om normal şi cu sufletul deschis ar trebui să fie de acord cu un asemenea proiect”, a recomandat medicul Monica Pop la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Deciziile luate de primarul sectorului 1 din ultima vreme nu fac altceva decât să congestioneze și să pună în dificultate tot ceea ce este legat de bunul mers al lucrurilor în sectorul pe care-l păstorește.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI