Monica Pop, ipoteză incredibilă: ‘E un plan, nu-mi imaginez de ce fac asemenea prostii’

Monica Pop, ipoteză incredibilă: ‘E un plan, nu-mi imaginez de ce fac asemenea prostii’
Monica Pop: ”Mă așteptam ca ministrul Sănătății să spună un cuvânt”

În aprilie anul trecut Ministerul Sănătății impunea un protocol de înmormântare pentru pacienții decedați în urma infecțiilor covid. În spatele Ordinului de ministru, semnat de Nelu Tătaru, s-au întâmplat adevărate drame în familiile celor care murit. Cel mai criticat în aceste zile este Vlad Voiculescu, pentru lipsa de reacție. Medicul Monica Pop, printre alții, a criticat în termeni duri atitudinea ministrului.

Monica Pop îl critică dur pe Vlad Voiculescu

În urmă cu mai bine de 3 săptămâni cele 18 Culte religioase din România, împreună cu alți factori, inclusiv Raed Arafat, propuneau un document. Actul înaintat către ministrul Vlad Voiculescu propunea schimbarea protocoalelor impuse prin Ordinul 570 din 6 aprilie 2020.

Documentul stă de mai bine de trei săptămâni pe masa lui Vlad Voiculescu care refuză să schimbe Ordinul 570. Dezvăluirile făcute pe această temă și numărul mare de abuzuri făcute în toată această perioadă a generat critici dure.

Principala țintă este actualul Ministru al Sănătății și Secretarul său de Stat. Infamul ordin 570 din 6 aprilie 2020 a adus în opinia publică poveștile familiilor care nu și-au putut duce pe ultimul drum rudele decedate în tot acest timp.

Sunt peste 24.000 de oameni care au decedat și nu li s-au putut face înmormântări, conform cu ritul din care fac parte. Mihai Gâdea, la ”Sinteza Zilei”, a pus pe tapet documentul care ar fi trebuit să anuleze acele protocoale.

Printre cei care au criticat lipsa de atitudine a actualului ministru în raport cu aceste aspecte, a fost și medicul Monica Pop. În opinia medicului singura soluție de a-l face pe Vlad Voiculescu să reacționeze ar fi o nouă revoluție.

”Eu consideră că într-un parteneriat trebuie să fie întotdeauna ambele părți mulțumite. (…) Ce se întâmplă acum este doar ceva unilateral. Este o parte mulțumită să facă din ce în ce mai mult rău acestui popor. Efectiv, cred că se apropie o revoluție. Cred că ulciorul este foarte aproape de a se sparge. Lucrurile nu pot continua așa și realmente nu mi le explic.

Eu nu fac politică, dar încerc să înțeleg câte ceva și aici pur și simplu cred că ce se întâmplă la Ministerul Sănătății este ca să se revolte lumea, să cadă acest Guvern și să conducă USR-ul. Altfel nu îmi imaginez de ce fac asemenea prostii. Greșelile pe care le fac sunt absolut incredibile și inadmisibile.”, adeclarat aseară Monica Pop la Antena 3 în emisiunea ”Sinteza Zilei”.

”Mă așteptam ca ministrul Sănătății să spună un cuvânt”

În toată lumea ieri, pe 7 aprilie, s-a sărbătorit ”Ziua Mondială a Sănătății”. De altfel la Palatul Cotroceni a avut loc ieri un eveniment legat de această zi, eveniment la care a participat Directorul executiv OMS pentru Europa, la invitația președintelui Klaus Iohannis.

În opinia aceluiași medic, Monica Pop, medicii din România s-ar fi așteptat ca Vlad Voiculescu să le transmită un mesaj într-o zi ca aceasta, dar au așteptat degeaba.

„Astăzi a fost Ziua Mondială a Sănătății. Mă așteptam ca ministrul Sănătății să spună un cuvânt pentru cei care ne dăm sufletul ca să trăiască alții. Nu știe nimeni cât e de grea munca în Sănătate în general.

E unsprezece noapte și am așteptat că iese în media să spună un cuvânt medicilor din țara asta. Se poate trăi fără orice, dar fără medici nu”, a mai adăugat Monica Pop, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI