Monica Pop, furioasă pe politicieni. Ce au mai comis: ”Nici cu animalele nu e normal să se poarte așa”

Monica Pop, furioasă pe politicieni. Ce au mai comis: ”Nici cu animalele nu e normal să se poarte așa”
Monica Pop, furioasă pe politicieni

Celebrul medic este impresionat de situația în care se află minerii care protestează în subteran deja de o săptămână. Monica Pop susține că nu este normal ce se întâmplă și dă vina pe politicieni pentru postura în care sunt puși oamenii.

Monica Pop, mesaj dur la adresa politicienilor

„E foarte impresionant ce se întâmplă cu minerii!!”, scris Monica Pop, care consideră că situația în care se află zeci de români este incredibilă. Medicul este de părere că nici cu animelele nu e normal să se comporte nimeni așa, iar suferința oamenilor care se află în această situație e de-a dreptul șocantă.

Nici cu animalele nu e normal să se poarte decidenții așa! E absolut incredibilă starea şi suferința acestor mineri, după ce că au salarii de mizerie, deși îşi pun viața în joc, pentru noi, în fiecare zi! Nu se poate să fie trataţi așa!

Domnilor decidenţi, aţi pierdut şi ultima urmă de omenie??!! Sau n-aţi avut-o niciodată, aţi vrut doar funcții??!!”, a scris dr. Monica Pop, luni seara, pe pagina de Facebook.

Românii sunt pregătiți de alte proteste dacă situația se va repeta

Amintim că minerii au început protestele în cursul zilei de luni, 22 februarie, pentru a-și cere drepturile. Doar în urma acordului scris și semnat dintre ministrul Muncii, liderii de sindicat și de administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara au încetat manifestările.

Documentul în cauză prevede un calendar în trei etape pentru acordarea salariilor întârziate din luna ianuarie, a ajutoarelor de încălzire, a tichetelor de masă și a banilor pentru transportul la locul de muncă.

În urma discuțiilor, salariile din prima lună a anului 2021 ar urma să fie plătite pe 25 februarie. Cu toate astea, minerii sunt pe poziții și vor apela la aceiași tactică în cazul în care situația se va repeta.

Mesajul directorului CEH pentru angajatori

„Ce este sigur la acest moment este că plata se va da săptămâna aceasta, cât de repede posibil. Actele au fost trimise la AJOFM, ca să puteţi fi plătiţi pentru munca voastră. Restanţele privitoare la tichete şi transport se vor acorda după aprobarea bugetului în Parlament”, le-a spus Samuel Dioane minerilor. La ora aceasta noi producem MW/H cu 600 de lei şi îl vindem cu 200 de lei.

Din 2018, de când nu a mai fost subvenţia pe cărbune, au fost notificate toate organele statului şi toată lumea a ştiut ce se întâmplă în Valea Jiului. Minerii lucrează în condiţii foarte grele, mai rău ca sclavii pe vremuri. Pe lângă toate problemele noastre din minerit, a mai apărut şi insolvenţa CEH, din cauza datoriilor acumulate, insolvenţă care ne-a pus capac”
Samuel Dioane, directorul CEH

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI