Monica Pop, detaliu halucinant după moartea lui Ion Dichiseanu: ‘Medicul trebuia să investigheze. Nu sunt de acord’

Monica Pop, detaliu halucinant după moartea lui Ion Dichiseanu: ‘Medicul trebuia să investigheze. Nu sunt de acord’
Monica Pop, detaliu halucinant după moartea lui Ion Dichiseanu

Cunoscutul medic Monica Pop a comentat felul în care medicii au acționat în cazul actorului Ion Dichiseanu, care a murit în după-amiaza zilei de azi, la vârsta de 87 de ani, după ce a fost infectat cu o bacterie periculoasă.

Monica Pop, detaliu halucinant după moartea lui Ion Dichiseanu

Monica Pop a deplâns moartea actorului Ion Dichiseanu, pe care l-a cunoscut demult, la niște filmări.

”Regret din suflet ca s-a pierdut Dichi. L-am cunoscut la niște filmări și ca să încep cu începutul vreau să vă spun că, atunci când eram foarte tânără l-am văzut la mare și era cu familia. Mi se părea o persoană intangibilă. Am constatat ulterior, că este un om absolut extraordinar de o modestie extraordinară, de o noblețe deosebită.

Vreau să vă spun că la niște filmări la serialele Ruxandei Ion el se ocupa de un copil care nu fusese la școală niciodată, deși era de vârstă școlară și care făcea parte din distribuție. Îl învăța să citească. Mi s-a apărut extraordinar. Era un om de o noblețe absolut deosebită”, a declarat medicul Monica Pop la Antena 3.

Monica Pop a fost întrebată și cum consideră intervenția medicilor în cazul lui, spunând că pleurezia poate fi oricând expresia unui cancer.

„Medicul care a suspicionat o neoplazie, trebuia să investigheze și trebuia să facă ceva. Nu sunt de acord cu nicio formă că s-a infectat de la o investigație. Asta este cu totul și cu totul altceva, dar eu cred că din punct de vedere medical au gândit corect cei care l-au trimis la bronhoscopie. Este ireparabilă pierderea lui”, a declarat medicul Monica Pop.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață azi, în jurul orei 15:00. Actorul era internat de mai multe luni la spitalul Floreasca din București.

Fiica artistului, pe nume Ioana Dichiseanu, a spus că medicii ar fi comis erori grave, care ar fi condus la degradarea stării de sănătate a tatălui său.

„Este o poveste destul de lungă și, din păcate, există și medici mai puțin pricepuți. Și în profesia asta trebuie să ai har. Cei de la Floreasca au grijă de el și le mulțumesc din tot sufletul, pentru că sunt niște oameni care au descoperit foarte multe erori „, a spus Ioana Dischiseanu, potrivit Antena3.

Ce acuzații a făcut fiica lui Ion Dichiseanu

Ioana Dichiseanu a spus însă că analizele tatălui eu au fost interpretate în mod eronat de către medicii de la clinica privată, unde actorul fusese dus prima dată. Aceasta ar vrea să apeleze la un avocat pentru a dovedi că a fost vorba de malpraxis.

„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT. CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent. Vreau să mă consult întâi cu un avocat și să mi se spună ce șanse am să dovedesc că a fost malpraxis.

(…) S-a întâmplat la un consult privat, la o clinică privată (…) Voi strânge dovezile și le voi pune cap la cap (…) Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare „, spunea Ioana Dichiseanu la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI