08 mart. 2021 | 14:42

Monica Pop, descoperire revoltătoare: ”Nu e același vaccin? Ce să mai creadă bieții oameni?”

Știri generale
Monica Pop, descoperire revoltătoare: ”Nu e același vaccin? Ce să mai creadă bieții oameni?”
Monica Pop, descoperire revoltatoare

Monica Pop a criticat dur autoritățile care doresc să ridice restricția de vârstă în ce privește vaccinul AstraZeneca. Astfel, Monica Pop a notat un mesaj acid pe rețelele de socializare.

Monica Pop, descoperire revoltătoare

Medicul Monica Pop a notat pe pagina de Facebook.

”Iar SUSPICIUNI?!

S-a anunțat mereu că vaccinul AstraZeneca nu e indicat după 55 de ani! Mâine, la noi, se va ridica restricția de vârstă??!!

Când au dat indicația de a nu se face după 55 de ani, știau bine de ce, nu??!! Studii în plus? Când? Până acum o lună nu era indicat după 55 de ani și acum e??!! Până la ce vârstă? Sau fără limită?

Nu e același vaccin?

În urmă cu câteva minute, dl Col. Dr. Gheorghiță a anunțat pe tv că mâine se va hotărî ridicarea restricției de vârsta pentru acest vaccin, despre care s-a anunțat mereu că nu se face persoanelor de peste 55 de ani!!!!!!!!!

CE SĂ MAI CREADĂ BIEȚII OAMENI???!!!

Daca s-au facut studii suplimentare și ” se poate” și după 55 de ani, de ce la noi trebuie o hotărâre??!! Iar dacă înainte au spus că nu trebuie făcut după 55 de ani, e clar că știau ei de ce, nu?

Se spun multe despre acest tip de vaccin! După câte știm, sunt state care nu-l fac! De ce strategii care generează mereu suspiciuni??!!”, a scris Monica Pop, duminică, 7 martie, pe Facebook.

Amintim că autoritățile române ar putea decide luni ridicarea restricției de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, administrat în prezent persoaanelor cu vârsta sub 55 ani, astfel încât s-ar putea ivi oportunitatea de noi programări în platforma de vaccinare pentru persoanele care au vârsta de peste 65 de ani.

„Pentru vaccinul de la AstraZeneca, săptămâna aceasta, chiar mâine (luni – n.r.), vom decide dacă ridicăm sau nu limita de vârstă. Vom avea o întrunire atât la nivelul Comitetului Naţional, vom avea şi punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, iar de mâine vom anunţa oficial care va fi decizia faţă de limitarea de vârstă la vaccinul AstraZeneca”, a spus Valeriu Gheorghiţă, duminică seara, la Antena 3.

Ce a declarat Valeriu Gheorghiță

Acesta a spus că se ia în calcul practic, eliminarea limitării de vârstă, însă decizia se va baza pe date ştiinţifice.

„Această decizie se va lua în baza datelor ştiinţifice, şi nu dintr-un cu totul alt motiv. Nu aş vrea să se lase înţeles faptul că limităm sau ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puţin trei recomandări importante: recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, avem date din studiile ştiinţifice care sunt în derulare şi care sunt în curs de publicare şi, de asemenea, avem experienţa din Marea Britanie, pe câteva milioane de pacienţi, care au arătat eficienţa indubitabilă a vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani. Practic, după prima doză, a scăzut rata internărilor cu peste 94%, după o perioadă de 28 de zile, practic, o lună de la administrarea primei doze. Or, din acest punct de vedere, în condiţiile în care vedem ce se întâmplă din punct de vedere epidemiologic – asistăm la o creştere importantă a numărului de cazuri şi care probabil se va accentua în perioada următoare – eu cred că este important să asigurăm accesul cât mai multor persoane la vaccinare, bazându-ne, sigur, pe datele ştiinţifice relevante, care ne confirmă şi ne certifică această eficienţă”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Cât despre posibilele reacții adverse ale vaccinului AstraZeneca, profesorul  Răzvan Cherecheș spune că efectele adverse ale acestuia nu sunt mai severe față de efectele severe ale vaccinurilor Pfizer și Moderna.

Una din 100.000 de persoane poate să dezvolte reacții alergice.

„Efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca nu sunt mai severe decât efectele adverse ale vaccinurilor Pfizer sau Moderna”.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Capital.ro
Orașul în care se va deschide cel mai mare obiectiv industrial din România. Investiția se ridică la 1,4 miliarde de euro
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
PENSIILE vor fi DUBLATE. 150.000 de ROMÂNI vor BENEFICIA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro